A christmas tree is illuminated in front of Germany's landmark Brandenburg Gate a day before Christmas Eve in Berlin, Saturday, Dec. 23, 2017. (AP Photo/Markus Schreiber)
annonse
annonse

Å opprette en slik sone er ensbetydende med å si at kvinner ikke kan føle seg trygge utenfor sonen, sier Rainer Wendt, lederen for den tyske politiforeningen.

Det er arrangøren av den tradisjonsrike nyttårsfesten ved Brandenburger Tor som har bestemt at det skal opprettes en egen sone på plassen kun for kvinner.

Hensikten skal være å unngå det som skjedde under nyttårsfeiringen i sentrum av Köln for to år siden, da flere hundre kvinner meldte fra om at de var bitt overfalt og antastet av en stor gruppe menn. Mange av gjerningsmennene var asylsøkere, noe som førte til en heftig debatt om flyktningpolitikken i Tyskland.

annonse

Rainer Wendt sier til avisen Neue Osnabrücker Zeitung at forslaget om en egen kvinnesone «virker å totalt ignorere den politiske dimensjonen i Tyskland».

Arrangøren på sin side hevder at forslaget om å opprette en egen kvinnesone, kom fra politiet selv.

NTB-AP

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon