Oslo 20160404. Fasaden til First Central Jam-e-mosque i Åkebergveien i Oslo er dekket av fliser fra Iran og Spania. Flisene er dekorert med vers fra Koranen. Moskeen er en av landets største og har plass til rundt 700 personer. I bydelen Grønland i Oslo har religiøse symboler en fremtredende plass i bybildet, men også i de mange butikkene som er drevet av folk med bakgrunn fra andre land enn Norge. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse

Vestens moderne verdier er under angrep fra flere hold. Fra reaksjonær religion i form av økende islamsk tilstedeværelse i en rekke vestlige land, og fra relativistiske, gruppetenkende politikere, aktivister og organisasjoner, som ofte befinner seg på den politiske venstresiden.

annonse

Det finnes flere ubehagelige sannheter om religion, og i en tid der europeere for øvrig blir stadig mindre religiøse, skiller islam seg definitivt ut i Vesten med sin overveldende tiltro til religiøse tekster som absolutte sannheter og mange muslimers unike dedikasjon til sin religion. En spesiell sannhet som slår meg er at ingenting av det IS har holdt på med de siste årene er veldig ulikt det profeten Muhammed selv bedrev i sin tid.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Jeg hadde gleden av en produktiv diskusjon med en troende muslim forleden dag. Han manglet ikke fornuft i så og si alle ting vi snakket om, asylinnvandring inkludert, og drakk dessuten alkohol. Men da jeg tok opp Muhammeds ugjerninger, drap på jøder, sexslaveri og barneekteskap, og satte det i sammenheng med at mannen blir hyllet som det perfekte mennesket av muslimer verden over, ble jeg umiddelbart avvist. Han hadde aldri hørt om det før, påsto han. Han nektet for at det stemte, helt uten å sjekke det selv og ble tydelig emosjonell.

I Canada har man lovfestet et forbud mot såkalt islamofobi, uten å definere et tydelig skille mellom hat og religionskritikk.

Nylig ble en canadisk journalist ved navn Kevin Johnston arrestert for en såkalt «hatmotivert kriminalitet» etter at politiet hadde foretatt en grundig etterforskning av ham, etter flere anmeldte hendelser. «Kriminaliteten» skal konkret dreie seg om Johnstons tydelige kritikk av islam.

annonse
annonse

Pågripelsen og siktelsen av Kevin Johnston ble personlig godkjent av statsadvokaten i Ontario, Yasir Nakvi, som tilfeldigvis er en muslimsk mann fra Pakistan.

I Canada er kristen bønn forbudt i skolen, mens muslimsk bønn tillates mange steder, som for eksempel i Valley Park ungdomsskole der kantinen hver fredag blir omgjort til en moske, med guttene fremst selvfølgelig, fordi islam formaner at slik skal det være.

Islamistene og deres støttespiller blant multikulturalistene avslører her sin anti-feministiske agenda, som burde får rødstrømpene til å rynke noe voldsomt på nesen. Hvilke argumenter bruker muslimer når de skal forsvare særlige klespåbud for kvinner og segregering? De sier gjerne at menn er menn og at de har lyster kvinner ikke har. Lyster det er kvinnens oppgave å begrense, snarere enn mannens oppgave å kontrollere.

annonse
Reklame

Videre sammenligner man gjerne kvinner med snacks og godteri, som konsumvarer. En kvinne uten hijab er som søtsaker uten papir, som mange allerede har forsynt seg av. At kvinner er menneskelige vesener ser ut til å ha gått dem hus forbi. Det er hovedargumentene de reaksjonære muslimene bruker for å fremme hijab og kjønnsapartheid, satt noe på spissen. Noen som syns det høres feministisk ut?

Islam sprer seg i Vesten på det verst tenkelige tidspunktet. Vi er inne i en tid der europeisk identitet anses som irrelevant, der mange tror at hvem som helst kan komme fra ikke-vestlige kulturer og være like europeiske som hvilken som helst danske eller sveitser.

Dessuten er vi kommet inn i en tid der det er stadig mer akseptert å stoppe debatter og meningsytringer på grunn av andres sarte følelser. Konsekvensen av den overdrevne skjermingen og infantiliseringen av vestlige ungdommer er at følelsene deres bare er blitt sartere og sartere, og jammen kommer ikke lovverket etter. Vi er nå kommet dit at det på enkelte steder i Vesten er blitt ulovlig å si noe som kan få andre til å føle seg krenket.

Mens voldtektsmenn slipper unna med grove overtramp mot europeiske kvinners menneskeverd, blir andre arrestert for å ha meninger om enkelte «betente» temaer. Politiet i Wiltshire i Storbritannia la i juli ut følgende melding på Twitter: «Du kan ikke gjemme deg for oss om du spyr ut fornærmelser på nettet. Våre gutter og jenter i blått vil finne deg», sammen med emojier som illustrerer et par øyne som spionerer på en datamaskin. Det er orwellisk nok i seg selv, men når man husker at dette kommer i en tid der antall arrestasjoner har stupt, mens alvorlig voldelig kriminalitet, voldtekter og knivdrap, øker eksplosivt, gir denne typen Twitter-meldinger en helt spesiell bismak.

Mange av dere er redde for å snakke ut om deres bekymringer for fremtiden. Redde for å miste jobben, vennene og gå glipp av fremtidige muligheter. De som virkelig er marginaliserte i dagens Vesten, er ikke grupper basert på rase eller kjønnsidentitet i det hele tatt. Nå handler det om å ha riktige meninger.

De marginaliserte i dagens Vesten er alle de som mobbes til stillhet. Alle dere som bærer frustrasjonen på innsiden. Alle som har mistet jobben og blitt utestengt fra sosiale settinger fordi de kan ha sagt noe som kunne ligne på motvilje mot «det fargerike fellesskapet».  I dag består de virkelige motkulturene av konservative krefter som ønsker å bevare liberale verdier i Vesten, som den multikulturalistiske «liberale» elite åpenbart har forlatt. Det er nå vi som er rebellene, de oppviglerske og latterliggjorte. Hev hodet og vær stolt av det. Selv lever jeg fint med at noen misliker meg. Som Winston Churchill sa: «Så du har fiender? Bra. Det betyr at du har stått for noe.»

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.