Fra et av markedene i Peshawar hvor et yrende folkeliv og salg av varer foregår. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
annonse

FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) hadde ventet at flyktningenes oppholdstillatelse ville bli forlenget med seks måneder. I stedet bestemte regjeringen denne uken at de kun får bli i ytterligere en måned. Mange av flyktningene har bodd i landet i flere tiår, og mange også er født i Pakistan.

– Vi er bekymret, uttalte UNHCRs talsmann Qaiser Afridi fredag.

annonse

Avgjørelsen oppfattes som en reaksjon fra pakistanske myndigheter på at de er under økende press til å ta et oppgjør med afghanske opprørere som befinner seg på pakistansk territorium.

Torsdag kunngjorde USA at landet trekker nesten all militær støtte til Pakistan inntil landets militære styrker gjør mer for å få kontroll over militante grupper som angriper amerikanske styrker i Afghanistan.

UNHCR er ansvarlig for 1,4 millioner afghanere, hvorav de fleste har bodd i Pakistan siden Afghanistan ble invadert av det daværende Sovjetunionen i 1979. Hundretusener av andre afghanere bor i Pakistan uten at myndighetene har oversikt over hvor de er.

annonse

Også afghanske myndigheter er bekymret og vil ta saken opp med pakistanske myndigheter, skriver den afghanske diplomaten Zardasht Shams i en uttalelse på nettet.

NTB-DPA

(©NTB)

ann.fredriksen@ntb.no

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon