Venstre-leder Trine Skrei Grande. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse

I 2008 hadde Trine Skei Grande samleie på en åker med en beruset 16 år gammel gutt under et bryllup hvor hun og gutten var gjester. Dette bekreftes til Resett av offerets nærmeste familie. Familien har ikke ønsket å varsle om det, en beslutning de står ved. Gutten opplevde ettervirkningene som traumatiske, men har lagt det bak seg. Familien ønsker ingen oppmerksomhet om seg selv.

Internt i Venstre har Trine Skei Grande angivelig benektet hendelsen tidligere.

Følgende utveksling fant sted mellom Resett og pressesjef i Venstre, Jan-Christian Kolstø, torsdag 4. januar 2018, dagen etter at Resett først omtalte saken:

annonse

Vi hadde en sak om Trine Skei Grande på Resett i går, den har dere sikkert fått med dere? Har dere noen kommentar til den? spør Resett

Ja, jeg så det. Men….eh…har dere noen kilde til den eller? Det er… er jo bare rykter, svarer Kolstø.

– Ja, vi har kilder. Har dere en kommentar til saken?

annonse

– Ja, hvem er kilden da? Det er jo bare…..er det Jon Hustad i det programmet, det er jo bare rykter. Jeg kan ikke….Hvor har dere det fra?

– Jeg kan ikke si hvem som er kilden, men vi har kilder. Hva tenker dere i Venstre om dette? Har dere hørt om saken før? Har den blitt varslet inn til dere?

– Nei, vi….dette er jo….vi har ikke fått varsel nei, men vi har jo hørt ryktene.

– Så dere har hørt om ryktene, har dere foretatt dere noe i forhold til de ryktene?

– Nei, vi…..nei, vi har ikke gjort det. Dette er ikke noe jeg vil…jeg kan ikke svare på spørsmål sånn. Dere må komme med noe mer enn rykter.

annonse

– Dette er jo lenge siden, det skjedde i 2008, da Lars Sponheim var leder i Venstre. Dere har hørt ryktene, men ingenting har skjedd altså? Dere har ikke snakket om det?

Jeg kan ikke svare direkte sånn, jeg må kunne forberede meg litt, tenke litt over det. Jeg er opptatt nå, kan du ringe meg tilbake senere?

– Ja, det kan jeg, men jeg kan kanskje også sende deg noen spørsmål på epost, så kan du svare på dem?

Ja, gjør det.

Kolstø svarte aldri på de spørsmålene Resett sendte, og han unnlot å ta telefonen da Resett gjentatte ganger ringte opp igjen. Han besvarte heller ikke forespørsler på SMS. Først da Resett gjennom SMS tilbød gjennomlesning av den andre artikkelen vi forberedte, responderte Kolstø og takket ja. Han kom tilbake to timer senere og avslo tilbudet om tilsvar.

Fylkesmann i Hordaland, Lars Sponheim, var Venstres leder i 2008. Resett har også gjentatte ganger forsøkt å få fatt i ham. Forværelset til Fylkesmannen i Hordaland opplyste til Resett at Sponheim har vært på reiser og sittet i møter. Sponheim har slått av mobiltelefonen og vært utilgjengelig. Han har ikke kontaktet Resett tilbake.

Hendelsen har vært godt kjent blant norske politikere og journalister, vet Resett. VG skal ha forelagt Skei Grande ryktene i 2012.

Pressesjef i Venstre, Jan-Christian Kolstø, har fått hele artikkelen til gjennomlesning, men ønsker ikke å benytte tilsvarsretten. Lars Sponheim og Trine Skei Grande har ikke svart på Resetts tilbud om gjennomsyn og tilsvar.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse