Gore-effekten

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Det finnes et uttrykk som kalles «Gore-effekten». Dette er et fenomen som gir seg uttrykk i at nesten hver gang Al Gore skal holde et foredrag om den påståtte menneskeskapte, globale oppvarmingen, resulterer det i uvanlige lave temperaturer, høljende regn, hagl eller snø når han ankommer. I Wikipedia er dette rubrisert som politisk satire. Noen hevder i spøk at bare Al Gore viser seg et sted, vil temperaturen i snitt falle med 27,6 grader C.

Første gang man virkelig la merke til denne effekten var i januar 2004. Da besøkte Al Gore Boston og New York for å tale om global oppvarming. Været ble bitende kaldt, ja, i Boston var det antakelig det kaldeste som var målt på nesten 50 år. I New York var det -40 grader C og vind.

I oktober 2006 var Al Gore på besøk i New Zealand i sammenheng med fremvisningen av filmen «A Inconvenient Truth». Avisene der meldte om en usedvanlig kald oktober.

Ved Al Gores besøk i Australia i november samme år, snødde det i Queensland for første gang på 65 år.

I 2007 var Al Gores film nominert til Oscar. Da snødde det vest i Los Angeles og Malibu. Sist gang noe slik skjedde var i 1962.

Underkomitéen «on Energy and Air Quality» skulle holde en høring i februar 2007 med tittelen «Are Greenhouse Gas Emissions from Human Activities Contributing to a Warming of the Planet?«. Høringen ble utsatt grunnet dårlig vær.

Snøværet i London den 29. oktober 2008 falt sammen med en debatt om global oppvarming. Forrige gang London opplevde noe slikt i oktober var i 1922. Al Gore dro videre til Cambridge der temperaturen var 7 grader C, men falt til -2 C om kvelden, noe som var svært nær rekorden som ble satt i 1940. I desember samme år var det Milano som ble åstedet for en tilsvarende hendelse. Utenfor lokalet der Gore talte om global oppvarming, snødde det.

13 juli 2009, ved oppstarten av «Safe Climate Australia» i Melbourne, var det også isnende kaldt. Det er oppgitt at temperaturen var under -15 grader C.

Det gikk ikke likere ved klimakonferansen i København i desember 2009. Her droppet temperaturen til under 4 grader minus samtidig som det blåste.

Ved klimakonferansen i Cancun i Mexico i 2010 opplevde man 6 dager i strekk med rekordlave temperaturer.

Den 14. september 2011 opplevde man isnende temperaturer i Nord-Amerika ved igangsettingen av Al Gores «Climate Reality Project».

Den 8. juni 2012 ved klimakonferansen i Rio opplevde man en ny historisk lav temperatur, -0,2 grader C. En så lav temperatur var ikke målt der tidligere i juni (målingene startet i 1913).

19. februar 2013 arrangerte Sierra Club og 350.org en klimademonstrasjon i Washington D.C. Det ble usedvanlig kaldt da også.

I disse dager skulle Al Gore holde en tale i Indianapolis om global oppvarming. Møtet ble utsatt inntil videre grunnet bitende kulde – kaldere enn -22 grader C.

 

 

Kanskje burde Al Gore trappe litt ned på reisevirksomheten så han ikke starter en ny istid.

Lenker:

The Babylon Bee: Citing Freezing Weather Conditions, Al Gore Cancels Global Warming Speech

Randombio.com: The Al Gore Effect: Theoretical Basis

 


Publisert: jan 9, 2018 @ 11:19 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Steinar Jakobsen

Realist

Latest posts by Steinar Jakobsen (see all)

 • Vesper

  Fornøyelig lesing :-). Tipper folkene i Faktisk.no hopper i stolene for å ta ned denne 🙂

 • Tor Anders Engen

  Kan ikke se at faktisk.no har fått med seg «A Inconvenient Truth» har slengte med noe snutter fra Hollywood for å spe på dramatikken. Dem er rask ute når det gjelder andre..

 • Inger Svindahl
 • Inger Svindahl
 • Leif

  Denne mannen fikk Nobelprisen fordi han trodde at havnivået ville stige med 6 meter!
  Og hvem ga ham den?

 • John Magne Trane

  Hehehe. Herlig.

 • Ryddegutt
  • Inger Svindahl

   Kul tegning, jeg hadde lagt den inn allerede, men en god ting kan ikke sies for ofte 🙂

 • janhervig

  Fornøyelig lesning. Men Gore er og blir en tragedie for vår tid, og Norge og FN har gjort det mulig for denne svindleren å tjene seg søkkrik på klimaløgner. Fortsatt holder han på. Og Clintons, med de samme løgnene. En kassasuksess uten like. Våre hjemlige, naive politikere stiller opp med skattebetalernes penger. For en skam!

 • Henning Nielsen

  Det må være de onde Koch-brødrene som fotfølger Gore med kaldvær og frost. Det kan ikke være noen annen forklaring, for jeg har ikke lett etter noen /sarc

 • Ingrid Berg

  Før Gores film «An Inconvenient Truth» kunne vises i UK, avgjorde høyesterett at filmen inneholdt hele 9 vitenskapelige feil. Filmen kunne allikevel vises på skolen, sa dommer Burton, dersom den ble fulgt opp med fakta. I dag kan man jo lure: Var det BARE 9 feil i den filmen? Jeg kan ikke erindre at denne uenigheten rundt noen av påstandene i filmen ble opplyst om av Norske medier. Jo, de som fulgte med på saken gjennom gode mindre kanaler, visste det, men de store mediene hadde tydeligvis forbud mot å snakke om ting som ikke var politisk korrekte, og at vi har menneskeskapte klimeendringer var på den tiden allerede blitt politisk korrekt og vedtatt.
  Så til og med på BBC for drøyt 10 år siden:
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/7037671.stm

  Det at kulden forfulgte Al Gore, gjorde at den selvsagt også fulgte andre som fulgte med på disse evenementene. Fra København 2009 husker jeg spesielt WWF som stilte opp med en isbjørn av is. Jeg forsto aldri helt deres mening, bortsett fra at de må ha ment at isbjørner generelt ville smelte bort i alle denne oppvarmingen. Men med kuldegrader og kald vind under hele møtet, klarte is-isbjørnen seg utmerket! 🙂

 • O.M. Hadland

  Al Gore is A Bore!

 • Steinar Jakobsen

  Siste: Møtet i World Economic Forum i Davos som starter omkring 23. januar 2018, der Al Gore også skal møte, er utsatt for det kraftigste snøværet på 20 år.

  https://www.theguardian.com/business/2018/jan/23/snow-falling-on-leaders-exceptional-winter-weather-delays-vip-arrivals-to-davos