Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN
annonse

En “mindreårig” migrant ble presentert som om han var i et romantisk forhold med en mindreårig jente i et kontroversielt tysk tv-program for barn. Nå har migranten selv innrømmet at han er voksen.

Dokumentaren “Malvina, Diaa and Love” ble kringkastet av den statsstøttede, tyske kanalen Kika i november i fjor. Programmet er blitt oppfattet av mange som propaganda, da dokumentaren skal ha presentert et ensidig, forherligende bilde av et forhold mellom en 16 år gammel tysk pike ved navn Malvina og en voksen syrisk asylsøker.

Syreren Diaa ble presentert som om han var på alder med Malvina, men har senere innrømmet at han egentlig var 19 år gammel. Andre har kommet med anklager om at mannen kan være godt over 20 år gammel. Dette rapporterer Die Welt.

annonse

I dokumentaren, der 16 år gamle Malvina fremstilles som hodestups forelsket i den voksne asylsøkeren, blir den unge jenta fortalt av sin eldre, syriske kjæreste at hun må oppføre seg mer ærbødig og bruke mindre utfordrende klær. Syreren mener dessuten at Malvina skulle vurdere å konvertere til islam for ham.

– Jeg må ikke ta på meg korte ting, alltid bare lange ting, sier Malvina i dokumentaren, hvorpå Diaa forklarer at slike ting er en selvfølge for arabiske menn.

– Jeg kan ikke akseptere at min kone ser slik ut. Dette er helt annerledes for arabiske menn.

Malvina forteller dessuten at hun sluttet å spise svin på grunn av sin muslimske kjæreste.

På sosiale medier har mange kritisert programmet og stilt spørsmål ved om dokumentaren er ment som promotering av islamske verdier i Tyskland. Det ville ikke være første gangen noen har forsøkt å promotere ideen om at asylsøkere bør inn i seksuelle forhold med tyske jenter for å fremme “integrering”.

I fjor inviterte den statsstøttede Arbeidernes Velferdsassosiasjon (AWO) den velkjente “flørtecoachen” Horst Wenzel for å hjelpe asylsøkere med å sjekke opp tyske jenter.

 

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]