TRIGGER WARNING: Nå er de rosa luene blitt et symbol på hvite kvinners undertrykkelse av svarte og transkjønnede

Foto: John J. Kim/Chicago Tribune via AP

De heklede, rosa luene, på engelsk populært kalt «pussyhats», ble for alvor kjent under den såkalte kvinnemarsjen i Washington DC. Under marsjen, som ble organisert av shariaaktivisten Linda Sarsour blant andre, bar mange av kvinnene den rosa luen, som et tegn på misnøye over det som er blitt referert til som president Trumps «garderobeprat», hans kommentarer om upassende berøring av kvinners kjønnsdeler.

Det er duket for nye demonstrasjoner i år. Helgen den 20. til 21. januar skal det demonstreres over hele landet i anledning ettårsjubileet til fjorårets marsj. Denne gangen er fokuset på å få flere kvinner til å stemme, samt å fremme kvinnelige og «progressive» kandidater til offentlige embeter.

Denne gangen er det forventet færre rosa «pussyhats» blant demonstrantene. Det har seg nemlig slik at de rosa hattene ekskluderer og krenker transkjønnede, personer med en såkalt «ikke-binær» kjønnsidentitet og fargede kvinner.

De som tror de har en «ikke-binær» kjønnsidentitet tror at deres kjønn er flytende, at de ikke har noe kjønn eller at de er litt av begge eller et eget «kjønn» de har funnet på selv. Mange av disse har ikke kvinnelige kjønnsdeler. Dessuten har fargede kvinner gjerne brune kjønnsdeler, ikke rosa.

Identitetspolitikk og såkalt interseksjonalisme har kommet til å bli nært forbundet med samtidens feminisme, særlig i USA. Mange som tror på disse ideene vil hevde at gruppetilhørigheten din, om du tilhører det som til enhver tid hevdes å være en marginalisert gruppe, vil holde deg tilbake. For andre fremstår identitetspolitikken mest som en samling av unnskyldninger for å ikke ha tatt tak i egne problemer.

I fjor var de rosa luene det ultimate symbolet på det «progressive» Amerika. I år er det blitt et symbol på hvite kvinners undertrykkelse av fargede kvinner, transkjønnede og ikke-binære personer.

– Jeg vil personlig ikke ha på meg en fordi om det sårer bare noen få menneskers følelser så føler ikke jeg at den er samlende, sier Phoebe Hopps, grunnlegger og president av Kvinnemarsjen i Michigan. Hopps er med og organiserer for de kommende demonstrasjonene senere denne måneden.

Pussyhat Project skriver selv på sine hjemmesider at fargen rosa ble valgt fordi rosa er assosiert med femininitet.

– Vi valgte ikke fargen rosa som en representasjon av noens anatomi. Alle som støtter kvinners rettigheter er velkomne til å ha på seg en «pussyhat». Det spiller ingen rolle om du har en vulva eller hvilken farge din vulva måtte være. Om en deltager vil lage en «pussyhat» som reflekterer fargen på hennes vulva, så støtter vi hennes valg.

Kvinnemarsjens støttespillere i Pensacola, Florida er ikke fornøyde.

– Rosa «pussyhats» sementerer tanker om at kvinner = vagina og vagina = kvinner, og begge disse er ukorrekte. I tillegg er de rosa hattene fokusert på hvite og eurosentriske i det at de antar at alle vaginaer er rosa, dette er også en ukorrekt antagelse, skrev gruppen i en Facebook-post som er delt over 1200 ganger.

Noen vil antagelig fortsatt bruke de rosa hattene ved jubileemarsjen senere denne måneden. Phoebe Hopps sier at den som ønsker å bruke hattene skal få gjøre det, men minner om at det vil være andre til stede som vil kunne føle seg støtt og ekskludert av det.

– Vi vil gå for standpunktet at dersom folk vil ha den på seg og den betyr noe for dem, bør de føle seg frie til å ta den på, men vær klar over at det er et perspektiv der det ekskluderer noen av kvinnene som vi trenger å forenes med, sier Hopps.

 


Publisert: jan 12, 2018 @ 9:25 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Larsen

  Tror jeg beinflyr til legen om jeg oppdager jeg har et flytende kjønn.
  Må jo være fryktelig grisete.

  • Hanne Jensen

   Bare det ikke flyter rundt og tafser på folk.

   • Aurora Borealis

    Hahaha!

 • Hanne Jensen

  Det er ikke mange år siden jeg husker at psykologene mente at man allerede i barnehagen skulle lære barna å ta ansvar for egne følelser. Hvor er det blitt av denne holdningen? Nå har det tatt fullstendig av andre veien, man føler seg nå krenket av alt mellom himmel og jord. Hvis det skal fortsette slik, tør folk snart ikke ha noe med andre å gjøre i det hele tatt, for noen kan jo føle seg krenket av at noen ser på dem eller snakker til dem. Hele samfunnet trenger snart time hos pykolog.

 • Pepsy

  Noen ganger lurer jeg faktisk på om vi har blitt dratt inn i et sort hull og havnet på den andre siden i en alternativ virkelighet hvor alt er opp-ned.

  • TitoSchipa

   Du er ikke alene om det. Sunn fornuft er heldigvis på moten igjen hos stadig flere, selv om ms-media forsøker å selge inn en tidsånd i sitt bilde. Tidsånden som er på vei er Trump, nasjonalisme, konservative verdier, anti-marxisme og til skogen med politisk korrekthet…. ikke rosa luer.

  • etnisknorsk

   Mest dekkende kommentaren jeg har lest.

  • ferguson

   Ja den var bra.

  • Finn

   Jeg ser hele Twilight Zone serien fra 59-62, og har lenge følt at vi er havnet i et parallelt univers! Så det er mange av oss!

  • Echnatonus

   – For å ta det til den symbolske verden har jeg hørt folk snakke om at satanister/luciferianere snur opp ned på alt (eks. korset og pentagrammet).
   – Tilbake på jorden har du gode, gamle Orwell med sine tanker om doublespeak.
   – I en opp-ned virkelighet er det kaos. Ordo ab chao?

   Ser man flere slike perspektiver samlet, kan man lure på om noen bevisst prøver å skape denne opp-ned virkeligheten.

 • 1984

  Hele den vestlige verden med sin PK perfekte småbarnsmafia er fullstendig latterlig. Det er på tide at dette «vesenet» vokser opp og kommer seg ut av den fargerike regnbuens barnehagen. Rosa «pussyhats» fremstår som umodne, trassige småbarn som hyler og gråter til de får viljen sin, noe de aldri kommer til å få. De er allerede utdaterte og fortapte.

  • Blurb1000

   Det som ville passet bedre for denne gjengen var brune luer med slapp snøring i toppen.

 • Rand

  Syk verden

 • Hanne Jensen

  Dette med å føle seg krenket er også en måte å utøve makt på. Sier du til noen at du blir krenket av dem, så kan du få dem til å opptre slik du vil. Jeg tror det er dette det dreier seg om. Maktkamp.

 • Jolly Utenland

  Denne svært kompliserte og uhyre interessante diskusjonen om pussyhats høres ut som noe kvinnegruppen Ottar og venstre-feministene kan bedrive i årtier. Bedre å krangle om komplett uvesentlige ting enn å innse at venstre-feministene har sviktet totalt i møte med radikal islam og innvandrerkvinners situasjon.

  Venstre-feministene er i ferd med å underkaste seg islam. Det neste blir nok at de ifører seg hijab/niqab/burka i «solidaritet» med sine muslimske søstre – venstreraddisene lengter etter diktatur og tar til takke med islamistisk diktatur siden kommunismen ikke er veldig populær for tiden….

 • Lisa

  – For noen dårer.

 • Ten4

  Man blir matt. Det er skoleverket som har feilet. Feminismen i skoleverket er rotårsaken til at folk har blitt klin gærne. Innfør spanskrøret om nødvendig for å snu denne trenden av hysteri og noia.

 • Theminorityreporter

  Dette er jo egentlig vanvittig og dypt tragisk for dem som tar alt dette på alvor men jeg må bare innrømme at jeg må le for dette er ikke til å tro. Det er som en komedie av John Cleese og the Flying Circus! 🤣

  • Aurora Borealis

   Nei, dette er ikke som en komedie av John Cleese og the Flying Circus. Selv ikke noen av de beste komikerne verden noen gang har sett kunne ha klart å komme opp med dette sinnsyke vanviddet! 😉

  • ferguson

   Ja,dette er latterlig.Dette er voksne mennesker,tro det eller ei.

 • Jules Zimet

  Utrolig kvalmende at kvinner har begynte å «intellektualisere» sine egne kjønnsorganer og abstrahert dem slik de har blitt til diskurse begreper i eget vokabular som kastes ut i offentligheten støtt og stadig. Vi har redusert oss selv til dyr. Kvinner må gå i seg selv og spørre om de kanskje kan ha ansvar for mye av den skitten vi ser rundt oss i dag.

  • Blurb1000

   To the point.

  • Astraios

   På 90-tallet var det en feministisk film «Fried green tomatoes» som handlet om en husmor som skulle frigjøre seg.

   Hun deltok i en gruppe der kvinner skulle sitte i en sirkel med speil for å studere sitt eget kjønnsorgan som ledd i frigjøringen.

   Bra film den gang, men skulle trodd at amerikanske feminister var kommet litt lenger enn for 27 år siden…..

 • Dedjal

  Når man ikke lengre har ytre fiender, så tar man for seg av de indre.
  Voila, så var kollapsen på tur.

 • Larsen

  Kan bare konstatere det blir vanskeligere og vanskeligere å være menneske, noen som har en livsmanual, vil jo ikke krenke noen heller?

  • Blurb1000

   Jeg følger med på flo og fjæretabellen og den gir meg en viss rytme. Jeg ser jo det samme ut av stuevinduet mitt, men det er greit å få det bekreftet.

 • Tradisjoner

  Skal de marsjere på to ben? Det blir jo i så fall fryktelig ekskluderende/diskriminerende for dem som er mer komfortable med å gå på alle fire, hopse-deise, 2-frem-og-1-til-siden, roller-blade, eller hinke for å nevne noen få bevegelses-identiteter.

 • Gothminister

  Fantastisk, galskapen blant mennesker ser ikke ut til og ha noen ende.

 • Emperor

  Hvem slapp dem inn?

  • Gerhard Isaksen

   Alternativt, «Who let the dogs out?».

  • ad1648

   I alle vestlige land er det blitt vanskeligere å tvangsinnlegge psykiatriske tilfeller enn tilfellet var før. Derfor ser vi at ekstremisme som åpenbart stammer fra alvorlig psykotiske tilfeller blir mainstream-ideologi.

   • ad1648

    OT: i flere år med diskusjon noterer jeg meg at jeg til stadighet hvor jeg enn diskuterer får upvotes av en viss «Rasken» som jeg også legger merke til ikke har postet et eneste innlegg noe sted men kun gir upvotes. Jeg mistenker at det er spion-bots der ute som oppretter brukernavn kun for å fotfølge andre debattanter. Hvorfor opprette et brukernavn på Disqus når man ikke har til hensikt å skrive et eneste innlegg? Kun en advarsel; jeg har blitt utsatt for bots-anngrep tidligere.

    • Triturus cristatus

     Jeg har også lagt merke til denne «Rasken», som aldri poster innlegg, men stadig gir «upvotes».

 • Echnatonus

  Postmodernisme: én ting kan tolkes på uendelig mange måter, og alle tolkninger er verdt like mye

 • Psycho Joe

  Jeg er en blå tiger som identifiserer meg som en frossen makrell!

 • Anders Bruaset

  BRIAN: Are you the Judean People’s Front?

  REG: Fuck off!

  BRIAN: What?

  REG: Judean People’s Front. We’re the People’s Front of Judea! Judean People’s Front. Cawk.

  FRANCIS: Wankers.

  BRIAN: Can I… join your group?

  REG: No. Piss off.

  BRIAN: I didn’t want to sell this stuff. It’s only a job. I hate the Romans as much as anybody.

  PEOPLE’S FRONT OF JUDEA: Shhhh. Shhhh. Shhh. Shh. Shhhh.

  REG: Stumm.

  JUDITH: Are you sure?

  BRIAN: Oh, dead sure. I hate the Romans already.

  REG: Listen. If you wanted to join the P.F.J., you’d have to really hate the Romans.

  BRIAN: I do!

  REG: Oh, yeah? How much?

  BRIAN: A lot!

  REG: Right. You’re in. Listen. The only people we hate more than the Romans are the fucking Judean People’s Front.

  P.F.J.: Yeah…

  JUDITH: Splitters.

  P.F.J.: Splitters…

  FRANCIS: And the Judean Popular People’s Front.

  P.F.J.: Yeah. Oh, yeah. Splitters. Splitters…

  LORETTA: And the People’s Front of Judea.

  P.F.J.: Yeah. Splitters. Splitters…

  REG: What?

  LORETTA: The People’s Front of Judea. Splitters.

  REG: We’re the People’s Front of Judea!

  LORETTA: Oh. I thought we were the Popular Front.

  REG: People’s Front! C-huh.

  FRANCIS: Whatever happened to the Popular Front, Reg?

  REG: He’s over there.

  P.F.J.: Splitter!

  GOLIATH: pant pant pant Ooh. Ooh. I– I think I’m about to have a… cardiac arrest. Ooh. Ooh.

  SPECTATOR: Absolutely dreadful. Hmm.

  CROWD: cheering

  REG: Yes, brother! Ha ha. What’s your name?

  BRIAN: Brian. Brian Cohen.

  REG: We may have a little job for you, Brian.

  • Larsen

   En tilsvarende film om Islam og Muhammed hadde vel ført til tredje verdenskrig.

   • Blurb1000

    eh.. der er vi allerede.

  • revenskrev

   Stor komikk! John Cleese sier at politisk korrekthet har ødelagt komedie og har i en årrekke nektet å gjøre sketsjer på universitet siden studenter er så politisk korrekte og lar seg fornærme så lett på andres vegne.

   • Astraios

    Enig – vi er tilbake til den katolske inkvisisjonen på 1500-tallet og at den som sier at jorden er rund – mens eliten påstår at den er flat blir brent på bålet.

    Ytringsfriheten var et lite blaff i Vesten som varte i ca. 30 – 40 år….

    • ferguson

     Ja,Det er som det har blitt.

 • KriKra

  I frykt for å støte noen, velger jeg å ikke kommentere denne saken.

  Nei, Resett burde heller skrive mer om menn som trakaserer. Vi har jo denne fotballtreneren å snakke om, eller skåner dere han?

 • ad1648

  USA er et eneste stort galehus. Sorry, men det er sant!

 • Blurb1000

  Komplett galskap. Minner meg litt og rusen LSD-brukere har beskrevet.

 • titt1tei

  Håper disse «pussyhat»-damene/mennene/henene (i alle regnbuens farger) er klar over hvor utrolig mye vann som går med til å rense ull og bomull. Så de fremmer overforbruk av vann til garnet for å ha noe som skal forestille en vagina på hodet, mens fattige medsøstre kanskje må gå milevis for å få tak i rent drikkevann. Om ikke annet så er tankeløshet en fin ting! Det går med nett i underkant av 3000 liter vann på 1 t-skjorte av bomull, så det blir brukt en god del tusen liter vann, for å fremstille garn til pussyhattene. Godt det ikke er vannmangel noen steder i denne verden……..

 • knut e. berger

  It`s complicated

 • knut e. berger

  Har tenkt det samme når jeg ser dem, gjerne med blågrønt hår samt piercinger, tattiser samt alle de andre identitetsmarkørene…..takk for bekreftelsen.

  • Tone Jenssen Løbekk

   Da har isåfall ikke jeg noe på denne siden å gjøre med tatoveringene mine. Må visst se lik ut som dere også. Heldigvis har jeg hund og ikke katt.

   • knut e. berger

    Beklager, jeg blir flåsete av og til. Vet godt at veldig veldig mange har tatoveringer, men ikke forfekter slike tanker. Jeg burde sikkert ha lagt inn forbehold, noe jeg har gjort før. Så, til alle ok. lesere med tatoveringer: no offence! 🙂

 • Astraios

  Bevares. Hvem trenger ytre fiender i et land når landet er fullt av slike.

  Disse venstreradikale kvinnene er i ferd med å destabilisere hele den vestlige kultur og hele samfunnet – inklusive menns rettssikkerhet.

 • Aurora Borealis

  Herregud, er det virkelig mulig!? Men for all del; la de bare sitte der og definere den ene gruppen etter den andre som kan la seg krenke av den ene fargen etter den andre, så kanskje vi til slutt kan få en ende på disse tåpelige demonstrasjonene og protestmarsjene (eller hva det nå er). Tilslutt vil det ikke stå igjen et eneste symbol, slagord eller en farge man kan fremme sitt hysteri med uten at en eller annen vil føle seg krenket.

  Men denne er vitterlig best: «– Jeg vil personlig ikke ha på meg en fordi om det sårer bare noen få menneskers følelser så føler ikke jeg at den er samlende, sier Phoebe Hopps, grunnlegger og president av Kvinnemarsjen i Michigan»

  Spør det samme kvinnfolket hva hun synes om hijab, sier jeg bare!

 • Aurora Borealis

  Ikke bland inn katter i dette. Forøvrig enig med deg 😉

 • Harald Engen

  «Dickhead» er jo en vanlig betegnelse på en mindre intelligent person, regner med at den kvinnelige versjonen betyr nogenlunde det samme?

 • Arbeidsrud

  Ja ja, vi har alle våre problemer å slite med.

 • Aurora Borealis

  Haha, ja du har forsåvidt rett i det. Men nettopp derfor også skal man ikke skue katten på hårene; dvs. man skal ikke ta det for gitt at en person er gal bare fordi vedkommende har mange katter 😉

  • Reidar S

   Hadde ikke hekser kattter som kjæledyr?

   • Aurora Borealis

    Heks i seg selv er ikke nødvendigvis negativt. Det er til eksempel stor forskjell på en batikkheks og en god, gammeldags katteheks 😉

 • Sofus

  Det er en grov fornærmelse å påstå at mennesket tilhører dyreriket. Dyrene har iallefall integritet nok til å være det de er skapt som.

  Mest sannsynlig falt vi ned med en meteor eller noe. Den menneskelige hjerne hører ikke hjemme på jorda, iallefall.

 • invernes

  En 3 verdenskrig vil rette opp alt dette syke som nå velter over oss av sykdommer.

 • zandman

  Sprø personer har det vel alltid vært.
  Forskjellen nå,er vel at flere av de går løse i offentligheten.
  Og det bør vi vel koste på oss.Ingen grunn til å holde de innesperret
  hvis de ikke skader andre.

 • Gerhard Isaksen
  • Aurora Borealis

   Jeg er målløs. Ja, jo – jeg visste det var ille. Men ærlig talt! Er det virkelig mulig!?

 • Sven007

  Dette bekrefter vel egentlig at det jammen ikke er lett å være kvinne i dagens verden.
  Det kan være ille nok å bli plukket på av en mann man ikke ønsker noen kontakt med, men det kan da heller ikke være lett når andre kvinner samtidig går til angrep på fargen på din vulva?

 • Tor Anders Engen

  Vi har sett at i Norge kan en cafe bli tvunget til nedleggelse hvis dem har en «vintage» øl reklame plakat. Grunnen er at barn kan se det og bli påvirket og så bli alkoholiker og videre narkoman,

  Vi har sett i Norge at gamle retro kunst/plakater av sorte stilisert fått folk til å klikke. I Sverige klikker når det selges «negerboller». Når vi vet at Neger kommer fra ordet sort, slik som landet Niger eller elven Niger. Dem må vel klikke hvis dem har et atlas hjemme. Eller er i Afrika på ferie. Negro endres til sukkerkulør for å være PK. Man kan være noe enig at skosverten «niggerboy» ikke selges nå. Den har en mer fornuftig forklaring.

  På barneskolen lærer man at det ikke heter dverg men kortvokst, mens voldelige og ustabile elever må man synes synd på må ikke frastøtes med inkluderes. At sex må læres i mer og mer og for de yngre og yngre, noen fremmer dette i barnehagen. Mens dem lurer på at det er så mye seksualisering blant barn. Pluss at barn blir mer og mer forvirret, når det propaganderes i skolen at det ikke finnes kjønn.

  Men som vi ser, så har det vært små steg angrep på ord og presentasjon, som blir sterkere og sterkere. En form for små trinn diktatur.

  Problemet med de venstreradikale feminister er at dem har gått over i fantasiverden. Der alt trigger dem. Fra melk, varmepumpe, hårsveis, øreringer, veier, julen, at folk klapper, pinne satt ned i bakken, forskjellige ord eller å bli korrigert. Dette er ikke ting tatt ut av luften, dette er autentiske tilfeller.

  På noen skoler er blitt så progressiv at det er studenten selv som setter sin egen karakter. Dette er videreføringen som startet med at sosionomer mente det at å korrigere et barn på sine feil, ville gjøre uendelig skade på barnet. At barnet må beskyttes i alt og alle.

  Jeg har sagt det før og sier det igjen. De venstreradikale feminister må fjernes fra alle sine verv og plasseres på anstalt. Dem er en fare for andre og seg selv.

 • Triturus cristatus

  Det er sikkert en grei sak å kontakte Disqus og spørre dem om dette.

  Ellers kan det jo rett og slett være at vedkommende synes det er mer givende å lese enn å skrive kommentarer. Selv leser og «upvoter» jeg mange kommentarer for hver jeg skriver. (Men å aldri ha skrevet en eneste kommentar er jo litt rart..).

  Om «Rasken» leser dette, så kan jo han/hun si hei til oss…