Foto: REUTERS/Nigel Roddis
annonse
annonse

Politiet i Northumbria i Storbritannia har advart om at “krenkende” kommentarer på nettet ikke tolereres og at de vil jakte på personer som har skrevet “potensielt kriminelle” poster på sosiale medier om fenomenet grooming gangs, der til stor del pakistanske gjenger har misbrukt britiske jenter på en industriell skala.

Politiet startet en etterforskning av kommentarer på deres egen Facebook-side, etter at en person klaget på at et antall kommentarer refererte til gjerningsmennenes etnisitet og religion.

ChronicleLive rapporterer at politiet nå har sporet opp seks personer som er ansvarlige for poster som “oppfattes som krenkende og potensielt kriminelle”.

annonse

– Som en konsekvens av en klage, kan vi bekrefte at vi har etterforsket et antall kommentarer postet på politistyrkens Facebook-side. Etter etterforskningen, som nå er over, snakket vi med to menn som deltok frivillig og besøkte fire personer i deres hjem og gav dem noen råd, sier en talsmann for politiet i Northumbria.

Ifølge talspersonen skal alle ha utrykket anger og ha sagt at det ikke var deres intensjon å skape bekymring eller å krenke.

– Vi vil også benytte denne muligheten til å påminne folk som benytter seg av sosiale medier at de bør gjøre det på en ansvarlig måte og forsikre seg om at de ikke poster noe som kan bli ansett som krenkende.

Mange, inkludert noen medlemmer av parlamentet i Westminster har klaget på at de alvorlige overgrepene begått av muslimske såkalte “grooming gangs” ikke blir ansett som rasistisk motiverte, noe som ville ha ført til betydelig strengere straffer for gjerningsmennene.

annonse

 

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon