Oslo 20170828. Nettavisen Resett ble lansert onsdag kveld kl 21. Milliardærene Øystein Stray Spetalen og Jan Haudemann-Andersen er blant investorene bak den nye nettavisen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Vi får stadig en del henvendelser med spørsmål om trafikktallene til Resett.no. I desember hadde vi en sak om hvor mange lesere vi har basert på en ekstern artikkel laget av Spartakus.no. Den viste at Resett lå på 228 000 unike brukere per måned og således var på andre plass etter Document av de såkalte «alternative mediene».

Overført i unike daglige lesere viste tall fra Google Analytics at vi varierte mellom 10 000 – ca. 17 000 daglige brukere i månedene fra september til desember 2017. Begrepet unik bruker innebærer hver enhet noen leser fra. Hvis noen går inn på Resett fra både mobil og PC, registreres de som to ulike brukere. Unik bruker betyr derfor ikke nødvendigvis det samme som unike lesere.

Antall sidevisninger per dag lå på 40 000-60 000. Selv de tallene vi hadde frem til desember, var vi fornøyd med. Vi er tross alt nyetablert og har en liten stab, et rimelig publiseringssystem osv. Det er en nettavis på sparebluss vi har etablert.

annonse

Resett vokser

Fra januar har vi imidlertid sett en merkbar vekst i trafikken som figurene under viser. Antall unike daglige brukere har vokst til et nivå over 50 000 og vi har sågar sett noen dager over 80 000 unike brukere. Toppnoteringen er 91 000 unike brukere per dag. I antall sidevisninger har vi også nådd over 300 000 en av dagene.

Antall sidevisninger per uke.
Antall unike brukere siste 90 dager.

 

annonse

 

 

Sammen med den økte trafikken har det også kommet langt flere kommentarer. Vi har hatt over 1500 kommentarer på våre ulike artikler enkelte av dagene den siste tiden, og det er bare på Disqus. Facebook-kommentarer kommer i tillegg.

Vi mottar også langt flere eposter med tips, ros og ris, forslag til forbedringer og andre henvendelser. Siden staben ikke har økt, er vi enda mer overveldet enn vi var i de foregående ukene. Vi ber derfor om forståelse for at vi ikke makter å gi respons på alt og like raskt som tidligere. Det jobbes med å få på plass ressurser mer tilpasset den trafikkstørrelsen vi nå opplever, men det vil ta litt tid. Vi ber derfor om en smule tålmodighet og forståelse for at barnesykdommer vedvarer.

Resett har åpnet opp for automatiserte annonser, men det tar tid før de kommer opp. Det finnes også krefter som jobber med å få annonsører til å boikotte Resett, så vi er fortsatt veldig avhengig av finansiell støtte fra dere lesere.

Her finner du måter som det kan gjøres på:

annonse

Vipps: 124526Vippsnummer 124526

Du kan også overføre penger direkte til kontonummer 1503.94.12826, eller donere via PayPal:

For å støtte oss med et engangsbeløp:Vil du hjelpe oss fast?Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon