A United Nations logo is seen on a glass door in the Assembly Building at the United Nations headquarters in New York City September 18, 2015. As leaders from almost 200 nations gather for the annual general assembly at the United Nations, the world body created 70 years ago, Reuters photographer Mike Segar documented quieter moments at the famed 18-acre headquarters on Manhattan's East Side. The U.N., established as the successor to the failed League of Nations after World War Two to prevent a similar conflict from occurring again, attracts more than a million visitors every year to its iconic New York site. The marathon of speeches and meetings this year will address issues from the migrant crisis in Europe to climate change and the fight against terrorism. REUTERS/Mike SegarPICTURE 13 OF 30 FOR WIDER IMAGE STORY "INSIDE THE UNITED NATIONS HEADQUARTERS"SEARCH "INSIDE UN" FOR ALL IMAGES
annonse
annonse

Frode Forfang i UDI anbefaler et kvotesystem for mottak av flyktninger. Han setter imidlertid bjella på feil katt. Han nevner ikke hvilke land som bør inngå i en slik fordelingsordning. Beskyttelsesbehov er i dag den eneste grunnen til at en person blir definert som flyktning.

Det betyr at vedkommende søker trygghet. Trygghet finner men i et flertall av landene i verden. Som en konsekvens må flyktninger fordeles globalt og hele systemet må administreres av en global organisasjon, nemlig FN.

UNHCR har forøvrig 10 000 ansatte.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon