An Afghan police officer stands guard in front of the Intercontinental Hotel in Kabul, Afghanistan, Tuesday, Jan. 23, 2018. Survivors of the Taliban attack on Kabul's Intercontinental Hotel gave harrowing accounts on Monday of the 13-hour weekend standoff. The siege ended on Sunday with Afghan security forces saying they had killed the last of six Taliban militants who stormed the hotel in suicide vests late the previous night, looking for foreigners and Afghan officials to kill. (AP Photo/Rahmat Gul)
annonse
annonse

Pakistan fikk onsdag besøk av to afghanske sikkerhetstopper i kjølvannet av de blodige terrorangrepene som har rammet Afghanistan de to siste ukene.

Afghanske myndigheter har hevdet at noen av angrepene er blitt gjennomført av personer som er knyttet til den mektige pakistanske etterretningstjenesten ISI.

Det er den afghanske etterretningssjefen Masoom Stanikzai og innenriksminister Wais Ahmed Barmak som har tatt turen over grensen. Det foreligger ingen detaljer om møtets innhold bortsett fra at de to skal overbringe et budskap fra Afghanistans president og at de skal diskutere samarbeid mellom de to nabolandene. Besøket er bekreftet av både pakistanske og afghanske myndigheter. Det er Afghanistan som har tatt initiativ til møtet.

annonse

Taliban og IS har vekslet på å ta ansvar for de siste terrorangrepene, som har tatt livet av nesten 200 personer og såret mange flere.

Haqqani-nettverket, som siden 1980-tallet og Sovjetunionens invasjon i Afghanistan har hatt en viss tilknytning til ISI, antas å ha stått bak de fleste terrorangrepene som har rammet hovedstaden Kabul.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon