Oslo 20170914. Innledning om klagene. Mahmoud Farahmand i LIM i møte i Kringkastingsrådet torsdag morgen. Hovedsaken er de ca 6000 henvendelsene til programmet "Faten tar valget" Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Misfornøyde ansatte kan være et mål for utenlandske etterretningstjenester, ifølge norsk sikkerhetsekspert.

Denne uka fortalte PST at vi alle kan være et mål for fremmede makter som vil skaffe seg informasjon. Men noen er mer utsatte enn andre, mener Mahmoud Farahmand, sikkerhetsekspert i rådgivningsselskapet BDO.

Farahmand, som også er tidligere etterretningsoffiser, mener at mennesker som er misfornøyde på jobben er lettere å rekruttere som agenter for fremmede makter.

annonse

– Misfornøyde ansatte, såkalte insidere, kan være mål. Folk motiveres også av anerkjennelse eller penger. Det er i tillegg enklere å utsette folk for press dersom de har trådt feil og noen har lagt merke til det, sier Farahmand til NRK.

Tirsdag la PST fram etterretningstjenestens åpne trusselvurdering. I rapporten ber PST ansatte i utsatte bedrifter om å være på vakt dersom en kollega, kontakt eller bekjent etterspør sensitiv informasjon som ikke er en naturlig del av vedkommendes arbeidsportefølje.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon