Oslo 20180117. Linda Hofstad Helleland (H) er ny barne- og likestillingsminister. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Vi har tidligere skrevet med stolthet om nominasjonen av Resett og redaktør Helge Lurås til Året verste stemme 2017. Lørdag var det duket for Osloprisen, Natt&Dags prisutdeling i hovedstaden. Arrangementet fant sted ved det nedslitte Sentrum Scene. Redaksjonen var representert av Shurika Hansen og undertegnede.

I utgangspunktet fikk Resett ingen invitasjon til arrangementet, og selv om vi fikk karret til oss en invitasjon, hadde vi ingen offisiell status som nominerte. Resett var nominert til en pris, men vi ikke tildelt noe bord slik de andre nominerte hadde fått. De nominerte skulle også få drikkebonger. Det var det ingen av oss som fikk.

– Dere står ikke på listen, sa de.

annonse

Da vi endelig kom inn i lokalet, var veggene tapetsert med plakater med annonseringer av absurde nominasjoner. Jeg merket meg spesielt “Årets transhumanist” og “Årets kulturelle appropriatør” for å nevne noe. Selv når man skriver mye om SJWs og identitetspolitikk, glemmer man i blant at det er ekte mennesker man skriver om. Det er ekte mennesker som lar seg krenke av indianerkostymer.

Jeg har tidligere skrevet om forfallet innen arkitektur og kunst. Om myten om at skjønnheten er subjektiv, den falske dogmen som ødelegger vestlig kultur. Den har vært lukrativ for eiendomsutviklere som har kunnet maksimere sin profitt på bekostning av bygningenes estetikk og “kunstnere” som kan male noen flekker på et lerret og selge det for 40.000 kroner til en eller annen lettlurt idiot. Det samme forfallet råder i musikkbransjen, der alt synes å bli dummere og mer meningsløst for hver dag som går. “Musikken” ved Sentrum Scene på lørdag bekreftet og forsterket dette inntrykket hos meg.

Live”musikken”, i alle fall av det jeg fikk med meg, var helt katastrofal. La meg understreke, jeg er ung, jeg hører på elektronisk musikk og er ingen musikksnobb. Mange av våre mer voksne lesere syns sikkert ingenting om det jeg hører på. Men denne musikken, aldri har jeg hørt så umusikalsk musikk før, den hadde ingen rytme, den var umulig å følge og veldig ensformig. Jeg hørte ingen melodi, ingen sang, kun meningsløst, fjollete prat kom fra mikrofonen under “live-opptredenen”.

annonse

Dessverre måtte Resett se seg slått av den tidligere kulturministeren vår, Linda Hofstad Helleland, som endte opp med å bli erklært Årets verste stemme. Hennes kommentarer fra 2017, der hun reduserte norsk kultur og verdier til banale ting som vafler og brunost, var visst upopulære blant både venstre- og høyrevridde. Endelig noe å nikke anerkjennende til.

Jeg kom i snakk med en hyggelig kvinne som hadde møtt opp fordi en barndomsvenn av henne var nominert til en pris for boken sin, “Tante Ulrikkes vei”. Hun var oppvokst på Stovner og hadde kjent forfatteren i mange år.

Nå bor hun ikke på Stovner mer. Hun har fått barn og har flyttet til et tryggere sted, sa hun, noe beklemt.

Sumaya Ali Jirde endte opp med å vinne kveldens mest prestisjefulle pris: Årets stemme.

Sumaya Ali Jirde. Jeg er nysgjerrig, hva er det som er så beundringsverdig med disse samfunnsdebattantene som bruker rampelyset til å syte og klage over hvor mange stygge meldinger de får? Hele takketalen hennes dreide seg om hennes egen offerposisjon ispedd litt Listhaug-hets. Det som er slående for meg er at det gjerne er en viss type debattanter på en viss politisk fløy som bruker taletid på å sippe over stygge meldinger, noe som nær sagt alle som deltar i offentligheten får.

Mens Jirde blir kåret til Årets stemme, er det andre som snakker om de virkelige problemene, de økonomiske utfordringer Norge står overfor og så klart det demografiske spørsmålet. Den økende utryggheten for unge norske jenter i deler av landet. Alvorlige problemstillinger, som betyr så uendelig mye mer for folket og vår fremtid enn om Sumaya Ali Jirde føler at hun er godtatt som muslim eller ikke.

annonse

– Fuck Sylvi Listhaug, hylte Jirde fra scenen og publikum stemte i. For hets er tydeligvis greit når det kommer fra riktig kant.

Mange kjenner Jirde hovedsakelig som en krenka person i hijab. Et profesjonelt offer. Og det er altså Årets stemme. Takk, Natt&Dag, for å ha blitt nominert. Det ville ha vært en stor ære og et privilegium å ha blitt utpekt til deres verste mareritt. Vi er litt skuffet over at Høyre-statsråden vant. Men til neste år, må det bli oss.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon