Graduates gather outside the Sheldonian Theatre after a graduation ceremony at Oxford University, in Oxford, Britain July 15, 2017. REUTERS/Hannah McKay
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ved universitetet i Oxford, Storbritannia har man forlenget eksamenstiden for å få forbedret kvinners dårlige resultater, dette melder the Telegraph.

Matte- og IT-studenter som tok eksamen til sommeren 2017 fikk 15 minutter ekstra på å fullføre oppgavene, etter at skolen uttalte at “kvinnelige kandidater oftere kan bli negativt påvirket av tidspress” og at det derfor var nødvendig å sette inn ekstraordinære tiltak.

Dette er første gangen skolen igangsetter slike tiltak. I tidligere år har dobbelt så mange menn som kvinner blitt premiert med toppkarakterer, og i 2016 foreslo eksaminasjonsrådet ved skolen å gjøre endringer for å forbedre kvinners karakterer.

Tiltakene har hittil ikke lykkes i å få kvinners karakterer i matte og IT på menns nivå. Menn får fortsatt høyere karakterer i fagene, på tross av tiltakene igangsatt for å hjelpe kvinner spesielt, skriver the Telegraph.

Og det er kanskje ikke spesielt overraskende siden også de mannlige studentene blir gitt 15 minutter ekstra på å fullføre oppgavene.

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]