Illustrasjonsbilde. En gruppe Taliban-krigere. Foto: AP Photo, File

Ifølge nyhetsbyrået AP forhandles det nå i minst to kanaler, til tross for at Taliban den siste måneden har gjennomført flere brutale angrep og aksjoner som har kostet nærmere 200 mennesker livet.

annonse

Afghanistans etterretningssjef Masoom Stanikzai og landets nasjonale sikkerhetssjef Mohammed Hanif Atmar har begge løpende kontakt med Taliban, men hver for seg og uavhengig av regjeringens såkalte fredsråd som har det formelle ansvaret for slike forhandlinger, opplyser kilder til AP.

USAs president Donald Trump sa nylig klart nei til å forhandle med Taliban.

– Vi ønsker ikke å snakke med Taliban. Det kan komme en tid for slike forhandlinger, men det vil bli lenge til, sa Trump nylig.

Sist uke uttalte imidlertid Trumps viseutenriksminister at amerikanerne ønsker samtaler med Taliban.

annonse
annonse

Krigen i Afghanistan er nå inne i sitt 17. år, og det er ingen fredsløsning i sikte. Ifølge amerikanske TRAC, som registrerer og dokumenterer krigshandlingene i Afghanistan, gjennomførte Taliban 472 angrep og aksjoner bare i januar, flere enn noen gang tidligere i denne vintermåneden.

Amerikanske fly og droner slapp og avfyrte i fjor 4.361 bomber og raketter mot mål i Afghanistan, 2.300 av dem bare siden august. Dette var mer enn i de to foregående årene til sammen.

Foruten å jakte på Taliban og IS har amerikanske B-52 fly også bombet militante islamister i grenseområdene mot Kina og Tadsjikistan.

NTB-AP

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.