Sausages are seen in production section in Akova Impex Meat Industry Ovako, which makes halal quality certified products, in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, December 2, 2016. Picture taken December 2, 2016. REUTERS/Dado Ruvic
annonse
annonse

Briter spiser kjøtt fra dyr som er slaktet mens de fortsatt er bevisste, såkalt halal-slakting. En av Storbritannias fremste veterinærer, Lord Trees, advarer det britiske folket, melder Daily Mail.

Trees kan opplyse om at dette kjøttet hovedsakelig finnes i paier og annen ferdigmat.

Samtidig har det funnet sted en kraftig økning i antall sau og fjærfe som er slaktet uten å ha fått sjokk først. Slaktingen knyttes opp mot religiøs praksis, men Lord Trees hevder at det er svært sannsynlig at dette kjøttet kan ha kommet inn på det “vanlige” markedet også.

annonse

Halal-slakt er en essensiell del av muslimers religiøse praksis når det kommer til mat.

– Det er ingen tvil om at en vesentlig del av kjøttet blir solgt inn i det vanlige matvaresortimentet. Andre mennesker vil motta dette kjøttet i en prosessert form, sier Lord Trees.

John Fishwick, som er president i britenes veterinærassosiasjon sier at selv om halal-slakt er tillat, så mener assosiasjonen at denne typen kjøtt må merkes, slik at folk kan ta en informert beslutning om maten de spiser.

– Nylig statistikk på antall dyr som ikke får sjokk før slakting får det til å se ut som at kjøtt fra disse kildene har havnet i det vanlige matutvalget og innholdet i prosessert mat er særdeles vanskelig å spore, sier Fishwick.

annonse

Lord Trees skriver at selv om regjeringen og veterinærassosiasjonen ønsker at alle dyr skal slaktes når de er bevisstløse, så er det problematisk å forby halal.

I oktober i fjor truet fylkesrådet i Lancashire med å fjerne all halalmat fra deres skoler, fordi man anså slakten som inhuman og grusom. Disse planene ble imidlertid lagt på is, etter protester fra muslimske “ledere” i regionen.

Resett har tidligere omtalt religiøse særkrav hva gjelder mat og i en kommentar har vi tatt for oss hvordan påståelig og restriktiv minoritet kan tvinge majoriteten til å følge de samme formaningene, bevisst eller ubevisst.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon