Williams Gomes har fått mange reaksjoner på sitt innlegg om Facebookgruppa "Av utlendinger for utlendinger". Foto: Privat
annonse
annonse

Fremskrittspartimannen Williams Gomes skrev et meningsinnlegg i Tønsberg Blad den 15. februar, gjengitt her hos Resett, der han påpeker at det er utbredt rasisme i Facebook-gruppen «Av utlendinger for utlendinger». Gruppen har over 25 000 medlemmer, og Gomes reagerer på at gruppens administrator sjelden tar tak i slike kommentarer, som han beskriver at «til tider kan gå hardt ut over nordmenn.»

Han har selv fått høre at han har blitt for norsk, og at han «tror han er akseptert av nordmenn.»

Gomes fikk mange reaksjoner på innlegget i etterkant, forteller han til Resett.

annonse

– Det kom en del kommentarer fra mennesker som mener jeg er imot innvandrere» sier han. – Jeg vil understreke at dette ikke stemmer. Jeg er ikke imot innvandrere, men jeg ønsker å ta opp ting som skaper konflikter i samfunnet. Det gjelder også om dette er saker som kommer fra nordmenn.

– Grunnen til at jeg tok tak i gruppen «Av utlendinger for utlendinger» er at jeg ser støtte til terror, homsehat og jødehat, og jeg ser også at klager på nordmenn bygger opp rasisme i samfunnet. Jeg mener det er viktig å huske at rasisme går begge veier. Det hjelper ikke at innvandrere også skaper hat, sier Gomes.

Han understreker at han selv også har gjort mye dumt i livet.

– Jeg har begått feil, og jeg har trakassert mennesker. Men jeg forsto at det ikke nytter å oppføre seg sånn. Jeg vil gjøre noe bra for samfunnet. Og jeg ønsker at andre skal følge mitt eksempel, og at alle forsøker å bidra til noe godt.

Flere av Facebookgruppas medlemmer er av samme oppfatning som Gomes. Skjermdumper

 

Andre medlemmer i gruppen har tatt kontakt, forteller han. De sier at de mener det samme som ham, men at de ikke tør gi uttrykk for dette på grunn av hatet de vil bli møtt med. Flere av de som har uttalt slike meninger i gruppen, har opplevd å bli oppsøkt privat og truet av andre medlemmer. Han har også blitt kontaktet av innvandrere som kommenterer at det han sier stemmer, men at de råder til å ikke gå ut med det, da det vil sette innvandrere i et dårlig lys. De nevner at det også finnes nynazistiske sider og rasistiske ytringer på andre Facebook-sider, og bruker FrP som eksempel.

– Men det hjelper ikke at vi sitter og skaper hat på hver vår side, sier Gomes.

Han mener at det er viktig å være åpen, at det er nødvendig å komme ut med sannheten for å kunne få til endringer, og at nettopp det å vise vilje til å ta tak i problemene kan endre en del menneskers syn på hvordan innvandrere er. Slik vil rasismen kunne forsvinne gradvis.

annonse

Noen av administratorene på Facebook-siden «Av utlendinger for utlendinger» har også tatt kontakt, forteller Gomes til Resett. De har beklaget at de ikke har tatt tak i mobbingen og truslene som har pågått over en lengre periode. De, og flere andre voksne i gruppen, er glade for at han har tatt opp problemet. «Du viser at innvandrere kan integrere seg, uavhengig av hva du har gjort tidligere eller hvilket miljø du har vært en del av», har han fått høre.

Men Williams Gomes har også fått kritikk for uttalelsene sine om gruppen. Noen mener at selv er ansvarlig for sjikanen han har fått.

 

– Jeg synes det er veldig dumt når noen sier at jeg selv har fremprovosert mobbingen og nedrakkingen av meg på gruppen. Jeg blir beskyldt for å trakassere andre gjennom å dele innlegg fra Frp eller skryte av klesstilen min. Men jeg må ha lov til å bruke ytringsfriheten min, både når det kommer til å uttrykke meningene til partiet jeg er medlem av, og til å snakke fritt om andre emner, som at jeg er stolt av min egen stil. Hvis folk tror jeg lar meg knekke av drittkommentarer, tar de feil. Jeg vil alltid kjempe for det som er rett og mot det som er galt.

– Bedre integrering er en sak som jeg tar på alvor, og jeg vil alltid stå for mine meninger, uavhengig av hvem som er  enige eller uenige. Jeg ønsker å inspirere andre med innvandrerbakgrunn, som mener det samme som meg, til å være sterke og ta tak i problemene. Og jeg ønsker at de skal kunne gjøre dette uten å måtte være redde for hva andre mener om dem, eller hva de vil gjøre. Vi bor i ett fritt land hvor vi kan ytre oss fritt, og slik bidra til et bedre samfunn» avslutter Gomes.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon