Frankrikes president Emmanuel Macron. Foto: (Ludovic Marin / Pool / AP / NTB scanpix
annonse

EU kan ikke fortsette å sponse land som undergraver demokratiske prinsipper og står for en politikk som fører til sosial dumping, advarer Frankrikes president.

annonse
annonse

– Vi kan ikke ha noe av at EU-budsjettet brukes til å finansiere regjeringer som krenker verdiene som er nedfelt i våre traktater. Og vi kan ikke tillate at EU-budsjettet finansierer regjeringer som står bak skattedumping og sosial dumping, sier Macron.

annonse

Han tar til orde for innføring av mer kondisjonalitet i EUs budsjetter. Skal medlemsland få utbetalt EU-midler, må de følge EUs regler, fastslår han.

Spørsmålet ble fredag tatt opp til diskusjon på et uformelt EU-toppmøte i Brussel. Der tok en rekke land til orde for en oppstramming av regelverket.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Det er spesielt utviklingen i Polen og Ungarn som ligger bak. De to landene har de siste årene gjennomført politiske reformer som EU mener kan undergrave demokratiet og rettsstaten. I tillegg har de skapt forargelse i Brussel ved å nekte å ta imot obligatoriske kvoter med asylsøkere.

Ikke overraskende har nettopp Polen og Ungarn vært skeptiske til forslaget om å stramme opp reglene. Men ifølge EUs president Donald Tusk var fredagens diskusjon overraskende positiv.

Sverige og Danmark er begge blant dem som åpner for å stramme inn.

– Vi mener det er viktig å se nærmere på dette. Skal man motta støtte fra EU, må man også stille opp, sier Sveriges statsminister Stefan Löfven.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.