Foto: Bernd von Jutrczenka/dpa via AP, file
annonse

En 32 år gammel syrisk mann har åpnet seg for tysk media om sin livsstil. Denne uken skal han ha fått oppmerksomhet i mediene, etter at han stod frem i Spiegel TV og fortalte om sine to koner og deres familiegjenforening. Syreren takker ”mamma Merkel” for å ha tillatt ham å gjenforenes med sin kone nummer to og deres felles barn. Dette på tross av at flerkoneri er ulovlig i Tyskland.

Ahmad A. heter syreren som stod frem, helt uten skam, for tysk media denne uken og fortalte om sin praktisering av flerkoneri, som er ulovlig i Tyskland og i mange andre vestlige land, inkludert Norge.

– Jeg takker deg veldig, veldig, veldig mye, mamma Merkel. Hun er den eneste som har følt på lidelsene til syrerne. Jeg vil også takke tyskerne. Selv om det er rasister iblant dem. Men tyskerne har opplevd krig og viser mye empati med syrerne, sier Ahmad.

annonse

Ahmad har presisert at han ikke har noen planer om å skaffe seg en jobb. Han skal i stedet bli hjemme med sine seks barn, og motta ytelser fra det offentlige.

Men mange tyskere reagerer på de omstridte uttalelsene fra den syriske migranten. Det er særlig det faktum at Ahmads andre kone fikk komme på familiegjenforening som opprører folk. Likevel er tilfellet med Ahmad på ingen måte unikt.

Flerkoneri og barneekteskap er ulovlig i flere vesteuropeiske land, men etter mange år med høy innvandring fra muslimske land øker forekomsten av denne typen ekteskap i Tyskland.

annonse

I den nederlandske dokumentaren Allah i Europa filmes en svenske som forsøker å ”rettferdiggjøre” den kvinnefiendtlige praksisen, uten å lykkes noe stort med å moderere inntrykket av den muslimske kvinnen som en tjener for sin ektemann.

– I tradisjonen de kommer fra, må kvinnen gjøre mye. De må tjene mannen. Og det er veldig vanskelig. Om du har flere barn, du må vaske, lage mat og handle. Så det er faktisk kvinner som ber sine menn om å skaffe seg en kone nummer to.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse