Millenniumsbroen over eleven Tyne i Newcastle. Foto: REUTERS/Nigel Roddis/Files

Myndigheter i Newcastle i det nordlige England har gått ut og beklaget at gjenger med hovedsakelig muslimske menn har blitt tillatt å utsette om lag 700 kvinner og jenter i regionen for seksuelle overgrep, utført med en ”arrogant standhaftighet” ifølge myndighetene. Dette har skjedd fordi ansvarlige myndigheter ikke har etterforsket de mange anklagene, det melder the Telegraph.

annonse

Som i andre tilfeller av grooming i Storbritannia, skal mennene ha brukt rusmidler, deriblant alkohol, for å passivisere sine ofre. De fleste av gjerningsmennene er av pakistansk, bangladeshisk eller indisk bakgrunn.

I en rapport fra Serious Case Review (SCR) heter det at det nå er et stort behov for at regjeringen nedsetter en kommisjon som kan se på de kulturelle verdiene og holdningene til disse gjengene. I rapporten står det at myndighetene kan gå ut ifra at jenter misbrukes i hver eneste stor- og småby.

Ifølge rapporten ble ikke gjerningsmennene konsekvent etterforsket, de ble heller ikke stoppet eller tiltalt. Det er notert at «tidlige responser gav innrykk av at politiet klandret ofrene for deres adferd og tilkjente dem ansvar for å ha gjort dårlige valg».

En angriper nevnes i rapporten, en asylsøker som velger seg ut ikke-muslimske kvinner som ofre for sine handlinger. Slik sammenfatter rapporten mannens syn:

Han viste ingen anger, han hevdet han kun hadde sex med jenter over 16 og at de visste hva de gjorde. De var ansvarlige og tok med rusmidler til hans bolig. En var hjemløs, så hva kunne han gjøre? Han ble dømt på grunn av en konspirasjon mellom regjeringen, politiet og dommeren som betalte ofrene.

Videre hevdet mannen at man i Storbritannia kan få alt, sex, narkotika, alkohol, deretter skal han ha snakket stygt om britiske kvinner og deres ”dårlige moral”.

Pat Ritchie fra bystyret i Newcastle sier at byen gjør det som står i deres makt for å stanse overgrepene.

Seksuelt misbruk skjer i byer over hele landet, men det vi har lært kan brukes for å hjelpe andre. Vi vet det fortsatt pågår i vår by, men vi gjør alt i vår makt for å forhindre, avbryte og takle det, og støtte ofrene i årene fremover, sier Ritchie.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.