Mark Rowley. Foto: REUTERS/Peter Nicholls/File Photo
Del saken
 • 401
 •  
 •  
 •  
 •  

Storbritannia står overfor en trussel fra “høyreekstreme” terrorister. Det hevder landets øverste byråkrater på terrorområdet i en tale, der han dessuten krever at barn av “ekstremister” fjernes fra sine foreldre.

Assisterende kommisjonær Mark Rowley hevder at det å utsette barn for “propaganda” eller foreldre med “upassende meninger” i hjemmet er like ille som å utsette barn for fysisk og/eller seksuelt misbruk.

– Jeg lurer på om vi trenger å parere beskyttelse av barn mot pedofile og beskyttelse av barn mot terroristforeldre, sier Rowley i sin tale.

Videre snakker Rowley om “tvillingtrusselen” fra islamistiske og høyreekstreme miljøer. Han går til og med så langt at han drar en direkte parallell mellom den ekstremistiske hatpredikanten og dømte IS-terroristen Anjem Choudary og den proeuropeiske, patriotiske aktivisten Tommy Robinson. Han hevder at begge har inspirert til terrorangrep.

– Den høyreekstreme terrortrusselen er mer vesentlig og mer utfordrende enn den offentlige debatten kanskje gir den kredit for. Islamistiske og høyreekstreme ideologier ser kanskje ut som om de står på hver sin ende av skalaen, er det beviselig at de har mye til felles, sier Rowley.

Videre sammenligner han gruppen Britain First med de islamske ekstremistgruppene CAGE og MEND. Britain First har blitt fordømt av myndighetene og organisasjonens ledere er blitt rettsforfulgt.

MEND derimot har blitt omfavnet av flere politikamre og autoriteter. I november kunne Resett opplyse om at Labour-ledere Jeremy Corbyn talte på et arrangement ved parlamentet i regi av islamske ekstremister. Dessuten skal MEND ved flere tilfeller ha blitt innkalt for å “lære” polititet om islam og såkalt islamofobi.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 401
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]