Mark Rowley. Foto: REUTERS/Peter Nicholls/File Photo
annonse

Storbritannia står overfor en trussel fra «høyreekstreme» terrorister. Det hevder landets øverste byråkrater på terrorområdet i en tale, der han dessuten krever at barn av «ekstremister» fjernes fra sine foreldre.

annonse

Assisterende kommisjonær Mark Rowley hevder at det å utsette barn for «propaganda» eller foreldre med «upassende meninger» i hjemmet er like ille som å utsette barn for fysisk og/eller seksuelt misbruk.

annonse
Reklame fra Resett butikken

– Jeg lurer på om vi trenger å parere beskyttelse av barn mot pedofile og beskyttelse av barn mot terroristforeldre, sier Rowley i sin tale.

Videre snakker Rowley om «tvillingtrusselen» fra islamistiske og høyreekstreme miljøer. Han går til og med så langt at han drar en direkte parallell mellom den ekstremistiske hatpredikanten og dømte IS-terroristen Anjem Choudary og den proeuropeiske, patriotiske aktivisten Tommy Robinson. Han hevder at begge har inspirert til terrorangrep.

annonse
Reklame

– Den høyreekstreme terrortrusselen er mer vesentlig og mer utfordrende enn den offentlige debatten kanskje gir den kredit for. Islamistiske og høyreekstreme ideologier ser kanskje ut som om de står på hver sin ende av skalaen, er det beviselig at de har mye til felles, sier Rowley.

Videre sammenligner han gruppen Britain First med de islamske ekstremistgruppene CAGE og MEND. Britain First har blitt fordømt av myndighetene og organisasjonens ledere er blitt rettsforfulgt.

MEND derimot har blitt omfavnet av flere politikamre og autoriteter. I november kunne Resett opplyse om at Labour-ledere Jeremy Corbyn talte på et arrangement ved parlamentet i regi av islamske ekstremister. Dessuten skal MEND ved flere tilfeller ha blitt innkalt for å «lære» polititet om islam og såkalt islamofobi.

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.