Foto: AFP PHOTO / Natalie Behring
Del saken
 • 271
 •  
 •  
 •  
 •  

Voldelige og maskerte såkalte “anti-fascister” fra den venstrekstremistiske terrorgruppen Antifa stormet et arrangement ved Kings College, ett av Londons ledende universiteter. Ekstremistene skal ha brukt brannalarmer, røykbomber og megafoner for å avbryte og forstyrre arrangementet. De skrek “ingen fascister på campus” og “ingen ytringsfrihet til alt-rightbevegelsen”.

Det oppstod slåsskamper og de venstrevridde ekstremistene knuste et vindu og fremførte drapstrusler. Flere sikkerhetsvakter som var utstasjonert ved lokalene måtte til sykehus for behandling av mindre skader.

Arrangementet var organisert i regi av direktøren ved Ayn Rand Institute, forfatteren Dr. Yaron Brook og den kjente Youtube-personligheten Carl Benjamin, kjent som “Sargon of Akkad”. Carl Benjamin identifiserer seg som tilhenger av klassisk liberalisme, og er en tydelig kritiker av identitetspolitikk, multikultur og feminisme. Han skal ha blitt fysisk angrepet av Antifa da han stod på scenen.

Voldelige protester utenfor lokalene før arrangementets start hadde allerede ført til at universitetet nektet alle bortsett fra studentene adgang til arrangementet. Studenten som modererte ved arrangementet kunne også fortelle at han hadde mottatt mange drapstrusler.

Antifa opprettet et Facebook-arrangement med tittelen “Rasistiske nyfascister bort fra campus nå!” for å organisere demonstrasjonene mot Yaron Brook og Carl Benjamin. Der står det følgende:

– Kom ut, vær høylytte, forstyrr fascistiske plasser og organisasjoner, ikke la deres diskusjoner bli normaliserte.

Videre påstår de at Youtuberen “Sargon of Akkad” er et talerør for alt-rightbevegelsen.

Ledelsen i Kings Colleges liberalistiske studentorganisasjon KCL Libertarian Society klandrer universitetsledelsen for å ha mislykkes i å stanse angrepet og for ikke å ha latt ekstremistene slippe unna.

– Dette var en voldshandling, som åpenbart var tenkt til å stanse Yaron og Benjamins debatt ved hjelp av en serie totalitære taktiker som dessverre viste seg vellykkede i kveld, sier de i en uttalelse.

Antifa har gjort seg kjent for å uprovosert ta til vold mot meningsmotstandere. I høst kunne Resett rapportere at aktivister fra ekstremistorganisasjonen stormet en bygning i Tyskland som blant annet huset flere av Identitærbevegelsens medlemmer. Identitærbevegelsen, eller Generasjon Identitet, er en aksjonsgruppe for ungdom mot masseinnvandring og multikultur i Europa.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 271
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]