Foto: AFP PHOTO / Natalie Behring
annonse
annonse

Voldelige og maskerte såkalte “anti-fascister” fra den venstrekstremistiske terrorgruppen Antifa stormet et arrangement ved Kings College, ett av Londons ledende universiteter. Ekstremistene skal ha brukt brannalarmer, røykbomber og megafoner for å avbryte og forstyrre arrangementet. De skrek “ingen fascister på campus” og “ingen ytringsfrihet til alt-rightbevegelsen”.

Det oppstod slåsskamper og de venstrevridde ekstremistene knuste et vindu og fremførte drapstrusler. Flere sikkerhetsvakter som var utstasjonert ved lokalene måtte til sykehus for behandling av mindre skader.

Arrangementet var organisert i regi av direktøren ved Ayn Rand Institute, forfatteren Dr. Yaron Brook og den kjente Youtube-personligheten Carl Benjamin, kjent som “Sargon of Akkad”. Carl Benjamin identifiserer seg som tilhenger av klassisk liberalisme, og er en tydelig kritiker av identitetspolitikk, multikultur og feminisme. Han skal ha blitt fysisk angrepet av Antifa da han stod på scenen.

annonse

Voldelige protester utenfor lokalene før arrangementets start hadde allerede ført til at universitetet nektet alle bortsett fra studentene adgang til arrangementet. Studenten som modererte ved arrangementet kunne også fortelle at han hadde mottatt mange drapstrusler.

Antifa opprettet et Facebook-arrangement med tittelen “Rasistiske nyfascister bort fra campus nå!” for å organisere demonstrasjonene mot Yaron Brook og Carl Benjamin. Der står det følgende:

– Kom ut, vær høylytte, forstyrr fascistiske plasser og organisasjoner, ikke la deres diskusjoner bli normaliserte.

Videre påstår de at Youtuberen “Sargon of Akkad” er et talerør for alt-rightbevegelsen.

annonse

Ledelsen i Kings Colleges liberalistiske studentorganisasjon KCL Libertarian Society klandrer universitetsledelsen for å ha mislykkes i å stanse angrepet og for ikke å ha latt ekstremistene slippe unna.

– Dette var en voldshandling, som åpenbart var tenkt til å stanse Yaron og Benjamins debatt ved hjelp av en serie totalitære taktiker som dessverre viste seg vellykkede i kveld, sier de i en uttalelse.

Antifa har gjort seg kjent for å uprovosert ta til vold mot meningsmotstandere. I høst kunne Resett rapportere at aktivister fra ekstremistorganisasjonen stormet en bygning i Tyskland som blant annet huset flere av Identitærbevegelsens medlemmer. Identitærbevegelsen, eller Generasjon Identitet, er en aksjonsgruppe for ungdom mot masseinnvandring og multikultur i Europa.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon