(FILES) This file photo taken on October 21, 2015 shows a US Air Force MQ-1B Predator remotely piloted aircraft as it flies overhead during a training mission in Nevada. A coalition drone strike in Syria killed three Islamic State group leaders involved in plotting foreign attacks, including two men who helped facilitate last year's attacks in Paris, the Pentagon said December 13, 2016. "The three were working together to plot and facilitate attacks against Western targets at the time of the strike," Pentagon press secretary Peter Cook said in a statement. They were killed in a December 4 airstrike in Raqa, an IS group stronghold in Syria. / AFP PHOTO / US AIR FORCE / HO / = RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / US AIR FORCE/432nd Wing/432nd Air Expeditionary Wing" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS =

Alle de drepte var Taliban-opprørere, ifølge Welayat Khan, som sitter i provinsrådet i Kunar. Om de tilhørte den afghanske eller pakistanske delen av Taliban, er uklart.

Opprørerne var ifølge Khan samlet ved en religiøs skole i Chawgam-området, som ble angrepet med raketter fra en drone.

USA er alene om å operere slike droner i området, men har ikke kommentert angrepet.

En fraksjon av Tehrik-e Taliban, pakistanske Taliban, har etablert baser i Kunar-provinsen, som grenser til Pakistan.

USA gjennomførte i fjor rundt 2.000 fly- og droneangrep mot antatte opprørsmål i Afghanistan, dobbelt så mange som året før.

NTB-DPA

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]