Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 • 257
 •  
 •  
 •  
 •  

Miljøverner og Rødt-politiker Tale Hammerø Ellingvåg kritiserer Resett i Dagsavisen:

– Apropos surmaga duster er den siste tidens sure oppgulp fra Resett-gjengen noe jeg ville gått til legen med. Fordelen for alle vårs andre er jo at det blir ekstremt tydelig hva slags rasistisk møl dere jager hverandre opp med på bakrommet.

En skulle en tro at dette innlegget var en parodi, men Tale er også skribent på Radikal portal og da sier det sitt. Hun forteller litt om seg selv også:

– Jeg har blitt 25 og er på vei te å bli voksen sjøl.

En kan også spørre seg hvor den nå snart voksne 25-åringen har lært et så stygt språk, kanskje det har vært hjemme? Moren Evy Ellingvåg er leder av Foreningen av tolvte januar. Det er en organisasjon som hjelper flyktninger og er med i Asylpolitisk forum. Navnet kommer av datoen da  Maria Amelie ble pågrepet av politiet. Dengang dama til Eivind Trædal, han som kaller alle rasist.

Evy står bak en klassiker av en kronikk i Dagbladet:

– I dag er jeg lei! Jeg er møkklei av å bruke tiden min på å tilbakevise grumsete tankegods i debattene om flyktninger. Videre er teksten krydret med «Jeg er drittlei», «Jeg er pisslei», «Jeg er skittlei».

Tale har vokst opp på en øy, det samme har Eivind Trædal

De begge slenger om seg med rasist-beskyldninger. Men de selv har ikke vokst opp med innvandring. Likevel setter de seg til doms over de som har det. De aner ikke hva det dreier seg om, men isteden for å lytte så holder de seg heller for ørene og skriker: RASIST!

Tale har ordene i sin makt:

– Nei, noe så jævla enkelt som at dere burde til helvete se å la Sumaya være i fred. Altfor lenge har dere fått ture på med sinnssyke hersketeknikker som at ho er «ung og dum», at ho er et «offer for en PK-elite», ho er «ei marionette for 70-talls-aktivister», eller dårlig skjult rasisme. Gud, pokker jeg er lei.

Hele innlegget vitner om at Tale ikke har forstått noe av Resetts kritikk. Det hjelper ikke med skrikesnakk og stygge ord. Da rister folk på hodet og går sin vei. Da får Tale aldri vite at hun har misforstått:

– Det er sexisme, din kødd. Altså, vet du hva? Om du vrir deg unna og prøver å kalle det «kulturkritikk» eller hva faen kommer jeg fortsatt til å si høyt: det du driver med er uakseptabelt, det er rasisme og sexisme.

For kommunister er ytringsfrihet noe skummelt, det fører til alt folk kan snakke utenfor boksen:

– Så bring it on, kommentarfelt. Unge damer som preiker høyt er ikke ofre, vi er deres verste mareritt. Eller aller helst, vennligst og ærbødigst – fuck off fra oss alle.

– En av de fyrene som finansierer all oppgulpen, Øystein Stray Spetalen, er god for mange tusen millioner og har handla aksjer siden 9.klasse, da de fleste av vårs andre hadde henda fulle av en deltidsjobb for å tjene lommepenger. Folk flest meg i ræva.

Er det ræva at han har gjort det bra, har hun lyst på pengene hans? Om så kalles det i et bibelsk språk for misunnelse, og det er en av dødssyndene. Eller kunne Tale ha blitt like rik som han, bare hun hadde kjøpt aksjer?

– å ja, banna jeg? Anmeld meg til Språkrådet, sucker. Eller prøv noe litt vanskeligere: Angrip substansen i argumentene mine. Dét er debatt.

Avslutningen er litt vrien, skreller en bort stygge ord og anklager så er det ingenting igjen. Det blir som en løk, lag på lag, men ingen kjerne.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 257
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]