København, Danmark 20180309. Den fransk-algeriske forretningsmannen på pressekonferanse i København fredag, der han lovet å betale eventuelle bøter muslimske kvinner kan bli ilagt for å bære burka og nikab i Danmark. Foto: Uffe Weng / Ritzau Scanpix / NTB scanpix
Del saken
 •  
 • 10
 •  
 •  
 •  

– Personlig er jeg imot nikab. Men jeg står fast ved at det ikke er andre som skal bestemme hva kvinner skal eller ikke skal ha på seg, sier han.

Rachid Nekkaz har tidligere kommet med det samme tilbudet i land som Belgia, Sveits, Nederland, Frankrike og Tyskland, og hevder selv å ha betalt 1.538 slike bøter til nå. Bøtene skal til sammen ha vært på flere millioner kroner.

– Det er ingen grenser for hvor mange bøter jeg vil betale. Det er ingen grenser for frihet, sa den 46 år gamle forretningsmannen under en pressekonferanse i København fredag.

Prinsipper

Regjeringen i Danmark har fremmet et lovforslag som forbyr kvinner å bære burka og nikab offentlig. Brudd på loven vil de straffe med bøter på 1.000 danske kroner, gjentatte brudd kan straffes med bøter på opptil 10.000 danske kroner.

Folketinget skal stemme over lovforslaget i løpet av våren, noe Nekkaz reagerer sterkt på.

– Danmark er kjent for å være et land med frihet og toleranse, men nå har regjeringen deres bestemt seg for å stemme imot disse prinsippene, sier han.

Nekkaz mener selv at bruk av nikab vil gjøre det vanskeligere for muslimske kvinner å bli integrert i europeiske land, men mener likevel at det er en prinsippsak.

Løkke reagerer

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er svært kritisk til utspillet fra Nekkaz og sier at det er udansk å betale andres bøter.

– Hvis dette danner skole, så undergraver det jo hele fundamentet i rettssamfunnet vårt, sier han til DR Nyheder.

Nekkaz ble født i Frankrike og er sønn av algeriske immigranter. I 2013 sa han fra seg sitt franske statsborgerskap for å kunne stille som kandidat i presidentvalget i Algerie.

Formuen har han bygd opp gjennom virksomhet innen IT-bransjen og eiendomshandel.

NTB-Ritzau

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 • 10
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]