Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

Kriminalitetsutfordringene fortsetter å hope seg opp i hovedstadens østlige drabantbyer. Resett har i løpet av de siste dagene kunnet rapportere at politifolk i Oslo lever med et stadig mer truende arbeidsmiljø, der vold, trakassering og trusler fra ungdomsgjenger gjør arbeidsdagene svært utfordrende.

Kilder i politiet opplyser Resett om at ungdom i Holmlia-området, gjerne i alderen 13 til 20 år, aktivt leter opp og trakasserer personer som har snakket med politiet.

De tenner på folks postkasser og sender trusselbrev og det er en utpreget hatsk stemning mot de som mistenkes ha samarbeidet med politiet, såkalte “tystere”. Ifølge Resetts kilder hos politiet er dette en strategi som kriminelle gjenger, for eksempel Young Bloods, benytter seg av, for å skremme befolkningen fra å snakke med politiet.

annonse

De kriminelle har også opparbeidet seg et rimelig effektivt varslingssystem, for å hindre at politiet får fatt i dem. Dette vanskeliggjør naturligvis politiets arbeid for å opprettholde lov og orden i hovedstadsområdet.

Resett erfarer etter samtale med interne kilder at de kriminelle ungdomsgjengene presser andre til å følge med og rapportere dersom de ser at politiet befinner seg i nærheten.

– De bruker andre ungdommer, men gjerne også eldre familiemedlemmer som lever på offentlige ytelser og ikke arbeider, som for eksempel kan sitte ved senteret og “holde vakt” og varsle dersom politiet skulle være i området. Det er populært å bruke eldre familiemedlemmer, da dette ofte vekker mindre mistanke, forteller en av Resetts kilder i politiet.

annonse

Resetts kilder i politiet er bekymrede for utviklingen og frustrerte over mangelen på respekt for loven og dens håndhevere. At det av noen oppfattes som legitimt å være fiendtlig innstilt til ordensmakten hjelper ikke på situasjonen.

– Nå er det innenfor for prisbelønte samfunnsdebattanter å skrike “fuck the police” og forsøke, sammen med mediene, å skape et falskt inntrykk av at politiet undersøker borgere bare på grunn av hudfarge. Alt dette medvirker til å skape en mer hatsk stemning mot politiet, og gjør vårt samfunnsoppdrag vanskeligere å utføre, sier en av politifolkene.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse