REUTERS/Henry Nicholls
annonse
annonse

I en leder i avisen Vestnytt 2/3-18 tar avisen opp kulde og klimaendringene, og harselerer over politikere med makt som mener at CO2 ikke er en vesentlig faktor som påvirker temperaturen på kloden. Disse politikere er ifølge Vestnytt en potensiell katastrofe – intet mindre.

Jeg er en slik politiker, og sendte inn svar på lederen samme dag med noen fakta som jeg tenkte vil interessere Vestnytt sine lesere:

  1. De siste 20 årene på kloden har temperaturen IKKE steget vesentlig. Dette er akseptert av alle inkludert IPPC.
  2. CO2-innholdet i atmosfæren har steget jevnt i disse 20 årene, og det må derfor være noe annet som forårsaker ekstremværet i denne perioden. Mange av våre fremste forskere mener at solen er hovedsaken når det gjelder klima på jorden.
  3. CO2 er livets gass som alle planter er avhengig av. Vi mennesker kan også leske oss med CO2 i brus og øl fra flasker og vi puster ut betydelige mengder CO2. Gassen er fullstendig ufarlig og er i så små mengder i atmosfæren at innholdet kan mangedobles uten at det får andre konsekvenser enn at plantene vokser bedre.

Ifølge lederen i Vestnytt skyldes forvirringen til politikere som meg «at en forveksler vær med klima». Klima er nemlig det som kommer ut av de komplekse matematiske modellene som nå brukes til å forutsi fremtiden. Det faktum at disse modellene har tatt feil i 20 år når det gjelder temperatur, er ikke så viktig for Vestnytt.

annonse

Vestnytt kan også informere sine lesere om at dagens klimamodeller viser at vi kan vente oss «mer ekstremvær: hetebølger, perioder med ekstrem nedbør, storm og orkan – og kuldebølger». Altså er den ekstreme kulden som vi nå opplever på Vestlandet en følge av et klima som blir varmere. Man må nesten være religiøs for å tro på noe slikt. Vestnytt står klippefast i troen på at menneskeskapt CO2 som er hovedårsaken til BÅDE til kulden OG til varmen.

Det er viktig at politikere forstår det de skal ha en mening om, men her feller Vestnytt en knusende dom over svært mange politikere på et tynt grunnlag. Arrogansen i «Godhetstyraniet» som Terje Tvedt har beskrevet i sin siste bok, blir bare blåbær mot Vestnytt sitt «klimatyranni»!

Debattinnlegget mitt ble selvsagt ikke tatt inn. Dette føyer seg inn i rekken av utallige debattinnlegg som jeg har skrevet til aviser her i Bergensområdet og som stort sett ikke er blitt tatt inn. Jeg sendte også mine kildehenvisninger til Vestnytt, og ba avisen om å dokumentere sine påstander.

annonse

Jeg har ikke fått noe svar på dette og sender derfor dette til Resett. Kanskje den oppegående kvinnelige redaktøren leser Resett. For de som ikke kjenner til avisen Vestnytt, så er det lokalavisen for Sotra og Øygarden med et opplag på 5390 i 2017. Søsteravisen Askøyværingen har samme redaktør, og hun ønsker at innbyggerne i regionen skal ha glede og nytte av lokalavisen sin.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon