Når de beste hodene forlater landet ditt, har du et problem

Migrantcamp i Paris, Frankrike. Foto: AFP PHOTO / JOEL SAGET

Dette er andre leksjon i føljetongen om de pågående migrasjonsprosessene i Europa, som begynte med at lokale fredelige familie-opptatte måtte flytte ut av sine bo-områder innenlands, etterhvert som disse ble invadert av og slik fremmed-okkupert; mest av muslimer. Nå er flytte-trenden påbegynt helt ut av Europa; altså en «to-veis-migrasjon».

Først, historien om «kanarifuglene» tidligere brukt dypt i sjaktene for å detektere farlig gass og/eller mangel på oksygen. Når fuglene døde var det signalet på fare – gruvearbeiderne hastet opp og ut, igjen frittpustende. Jødene er benevnt som kanarifuglene i dagens Europa. De forlater nå farlige Europa, et for oss faretruende tegn i tiden. For ikke er det bare jødene som nå stille flytter ut, også mange andre forutseende som «diskonterer utviklingen» og forlater Europa, om de kan.

Det «mumles høylytt» om den upopulære Juncker-EU-sjefen, foreløpig beskyttet av Angela Merkels folk, at han burde stilles for menneskeretts-domstolen tiltalt for sivilisasjonsforræderi, inkludert utvist truende uforstand i sin udemokratiske og rått betalte tjeneste. For hvem andre enn eksporterende Tyskland tjener på en svak Euro; bare spør de bekymrede amerikanerne.

Denne «motsatte migrasjonen» er selvsagt dobbelt negativ for Europa. Folk flest tenker knapt på at dette, samtidig, er brain drain og kapitalflukt; at de «produserende» byttes ut med de ikke-produserende. De intelligente (her også benevnt som «forutseende») representerer ofte verdifull hjerne-kapasitet – så hvem tjener på den?

Jo, de nye tilflytter-nasjonene, de som strengt praktiserer utstedelse av oppholdstillatelser og statsborgerskap; de som kontrollerer sine grenser og først beskytter egne land og innbyggere; de som ønsker kapitalen velkommen og de som ligger langt nok unna – ja, og representert med de minst selv-utslettende selvgode makt-elitene; de som hjelper de fattige der de bor, og som  langsiktig slik opprettholder egen reell hjelpe-kapasitet, dvs. hjelp kun til selvhjelp, ikke stat-til-stat og statlig styrt hjelp som knapt når de virkelig trengende, for pengene forsvinner på veien.


Publisert: mar 14, 2018 @ 9:32 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Dan Odfjell

Samfunnsdebattant

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.