Norges første selvmordsbomber støttet Arbeiderpartiet ifølge NRK

Somaliske regjeringssoldater undersøker området etter selvmordsangrepet fra al-Shabaab i Buulo Burde, Somalia, 18. mars 2014. Foto: AFP / Mohamed Abdiwahab

I disse dager får Sylvi Listhaug kritikk fra alle hold, også fra sine egne støttespillere i Høyre.
I Dagbladet drar Anniken Huitfeldt paralleller mellom Anders Behring Breiviks politiske syn og Sylvi Listhaugs FrP. Drapsmannen blir ofte et tema når Arbeiderpartiet drar frem terrorisme.

Men har Huitfeldt og de andre på venstresiden glemt at Norges første selvmordsbomber var islamist og tilhenger av Arbeiderpartiets politikk?

Somaliske Burhan Abdule kom til Norge i 2005 og fikk etterhvert innvilget norsk statsborgerskap. Ni år senere reiste han til Mogadishu i regi av terrorgruppen Al-Shabaab og sprengte seg selv og åtte andre mennesker til døden.

«Abdule støttet Arbeiderpartiet og ble et forbilde i det somaliske miljøet i Halden,» skrev NRK i 2014. Og i 2010 ble han avbildet med en smilende Jens Stoltenberg som den gang var leder for partiet.

Før selvmordsangrepet gjorde den muslimske terrorgruppen al-Shabaab et intervju med somalieren. Abdule fortalte at han skal angripe Buulo Burde i Mogadishu.

– De vantro har tatt over byen, sa Abdule i intervjuet, – men nå skal de få smake helvete.

Abdule forteller også at han hadde vært medlem i den al-Qaida-støttede islamistgruppen al-Itihaad al-Islamiya (AIAI) i 13 år før han ble med i al-Shabaab.

Det vil si at han var medlem av kjente islamistiske terrorgrupper lenge før han fikk starte et liv i Norge. Og lenge før han ble tilhenger av Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet.

I ettertid har terrorist-handlingen, utført av en støttespiller fra Arbeiderpartiet, blitt glemt i den politiske diskusjonen i Norge. Hvis Breivik kan lastes på Frp, hva da med Abdule og Arbeiderpartiet?


Publisert: mar 14, 2018 @ 8:00 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.