HUNDERFOSSEN 20100705. Hunderfossen kraftstasjon i Gudbrandsdalslågen. Foto: Paul Kleiven / Scanpix
Del saken
 • 1.8K
 •  
 •  
 •  
 •  

I en meningsmåling utført av Sentio, på oppdrag fra Isabell Dahl etter en innsamlingsaksjon, er et klart flertall av de spurte imot norsk tilknytning til EUs energibyrå.

På spørsmål om respondentene ønsket at Norge skal bli med i ACER og slik sett bli en del av EUs energiunion, svarte hele 52,3 prosent nei, mens kun 8,8 prosent svarte ja til medlemskap. De resterende 38,9 prosentene svarte «Vet ikke».

Det er høyrevelgerne som i størst grad er positive til norsk inngåelse i ACER. 17,4 prosent sier «Ja» til medlemskap, mens 45,7 prosent svarte «Nei». 47,9 prosent av Arbeiderpartiets tilhengere er negative til tilknytning og 16 prosent positive. Blant Fremskrittspartiets velgere svarte 67,9 prosent nei og 2.9 prosent ja på dette spørsmålet.

Motstanden er størst hos menn, med 59,4 prosent, men også blant de som svarte ja til tilknytning var det flest menn (11,6 %). Blant de kvinnelige respondentene svarte 6 prosent ja til tilknytning, mens 45,2 prosent sa de ikke ønsket at Norge skal gå inn samarbeidet.

41,7 prosent av de spurte mener at tilknytning til EUs energibyrå innebærer en suverenitetsavståelse som krever 3/4 flertall i Stortinget. 10,8 prosent svarte nei på dette spørsmålet.

75,3 prosent sier de synes norske energiressurser primært bør brukes til å sikre langsiktig rimelig strøm til vanlige norske forbrukere og norsk industri, mens 8,9 prosent av de spurte mener ressursene i stedet bør brukes til det som gir størst avkastning til enhver tid.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.8K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]