Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

De etablerte medienes samarbeidsprosjekt med Arbeiderpartiet og resten av venstresiden om å felle Sylvi Listhaug er i ferd med å gå i vranglås. Kampanjen mot justisministeren har fått en rekyl, og gir seg nå utslag i et voldsomt engasjement til støtte for henne. Blant annet med deling av artikler på sosiale medier som er overveldende balanserte eller direkte til støtte for både Listhaug og den spesifikke Facebook-posten som hun la ut forrige fredag.

Ikke minst har en lang rekke personer og grupper på Facebook mobilisert for å sende blomsterbuketter til Justisdepartementet og statsråden. Den nyhetssaken som Resett skrev om denne blomsteraksjonen har blitt delt over seks tusen ganger på Facebook i skrivende stund. Det er den nest mest delte artikkelen i hele Norge i dag, og er kun slått av en annen artikkel om Listhaug, som også ble publisert hos Resett.

Allerede i dag – fredag – har det kommet et hav av blomster til Sylvi Listhaug og mer er på vei. Denne støtten er av en slik karakter at selv ikke de etablerte mediene kan la være å rapportere om det. Helt parkert er det sporet Arbeiderpartiet på en kynisk og egoistisk måte kjørte frem helt til i dag, altså at justisministerens utspill hadde noe som helst med terroraksjonene på Utøya å gjøre. Folk har fått nok av falskhet, og gjennom sosiale medier har de klart å få til en organisering mot etablissementet. De ønsker ikke at Sylvi Listhaug skal felles i et mistillitsforslag.

annonse

Så rapportere om dette engasjementet, måtte de etablerte mediene til slutt gjøre i løpet av dagen. For de har ikke lenger monopol. Sosiale medier er kommet, i tillegg har HRS, Document og Resett dukket opp.

Men hvordan kan de da klare å vri selv på en slik åpenbart flatterende sak for Sylvi. Hvordan kan hun likevel forbli i den tiltenkte rollen som «skurk», som den «onde»? For det er målet med journalistikken – hvis noen fortsatt var i tvil.

Brunbeisingens journalistiske kunst

annonse

Jo, det må da finnes noen blant de som har sendt blomster som man kan fremstille som nazister, rasister, islamofobe og generelt «brune». Slikt har alltid virket tidligere når fornuftige stemmer på den innvandringsrealistiske siden er i ferd med å argumentere idealistene og utopistene i senk. Man må finne noen møllesteiner å senke dem med.

Etter en kort innledning til hovedoppslaget sitt, skriver Aftenposten at: «aksjonen særlig har spredt seg via innvandringskritiske Facebook-grupper (…) som gruppen «Slå ring om Norge» (…) som har solkorset formet som et norsk flagg som sitt profilbilde.»

Aha, intet mindre enn «solkorset» har Aftenposten klart å finne…

Og Aftenposten gir seg ikke med det. For dette flagget er – kan vi lese – «til forveksling likt symbolet som blant andre nazistiske Nasjonal Samling brukte før og under andre verdenskrig,» heter det fra journalistene (eller var det aktivistene?) Jan Gunnar Furuly og Tarjei Kramviken.

Etter slike enda mange flere beskrivelser av noe de kunne hekte på av diskrediteringer av Sylvis støttespillere, vendes mikrofonen til Listhaugs politiske rådgiver Espen Teigen. Aftenposten skriver ikke hvilke spørsmål de har stilt Teigen, men det er åpenbart at spørsmålene har vært stilt om hva slags uspiselige mennesker (deplorables?) som støtter Listhaug. For Teigen ser seg nødt til å svare:

– Det er vanlige folk som sender blomster.

annonse

«Teigen avviser at flertallet av blomsterbukettene som kom til Listhaug fredag, stammer fra Facebook-aksjoner fra innvandringskritiske miljøer,» skriver Aftenposten.

– Det er selvfølgelig sikkert noen slike som har sendt blomster, men jeg har lest alle kortene, og mesteparten kommer fra helt vanlig folk. Avsenderne er blant andre personer som stemmer Høyre, Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti og Frp. Det er stygt om de som har sendt blomster skal brunbeises som høyreekstreme, sier han.

Også til Listhaug er det åpenbart hva journalistene har spurt om. Det dreier seg hva slags (illeluktende) mennesker som sender henne blomster. Slik svarer justisministeren:

– Er det galt å motta blomster også nå?

«Justisminister Sylvi Listhaug har sendt følgende uttalelse per sms etter at Aftenposten publiserte denne saken,» skriver avisen:

«Jeg kommer ikke til å beklage at jeg har mottatt blomster. Er det galt å motta blomster også nå? Jeg tar fullstendig avstand fra folk som er nynazister eller fronter rasisme. Det har jeg gjort mange ganger. Men jeg kommer ikke til å beklage for at folk har sendt meg blomster. Når jeg åpnet blomstene og leste kortene var det folk som er åpen om at de støtter Frp, støtter andre partier, det var lokallag og folk fra hele landet».

Og dermed slutter saken til Aftenposten. Hele nyhetssaken om det folkelige engasjementet til oppbakning for Sylvi Listhaug er et forsøk på å trykke støtten hun mottar ned i søla og gi det en skikkelig dose brunmaling.

Er det noe rart at tilliten til massemediene (MSM) er syltynn og folk sier opp abonnementet sitt i Aftenposten i protest?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon