Kirke. Kirkespir. Religion. Kirkespørsmål. Kors. Statskirke. Statskirken. FOTO: SCANPIX
annonse
annonse

Den afghanske familien som ble hentet ut av kirkeasyl på Fitjar, kan sendes ut av Norge selv om det ikke foreligger en rettskraftig dom.

Borgarting lagmannsrett fastslår at familien ikke har grunn til å frykte forfølgelse hvis de blir returnert til Kabul. Lagmannsretten gir, som tingretten, dermed avslag på begjæringen om midlertidig forføyning inntil det foreligger en rettskraftig avgjørelse på deres forsøk på å få omgjort avslaget på asylsøknaden.

– Avslag på opphold på humanitært grunnlag er ikke ugyldig. Det er på denne bakgrunn ikke grunnlag for en midlertidig forføyning om utsatt iverksettelse, opplyser lagmannsretten fredag formiddag.

annonse

Politiet hentet den afghanske familien – et ektepar og deres tre barn – ut av bygget til frimenigheten Nytt Livs hus på Fitjar i Hordaland i slutten av februar. Familien og menigheten framholdt at de var beskyttet av den norske kirkeasylpraksisen, men politiet har fra første stund hevdet at bygget ikke kan kalles en kirke, men en bolig.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon