Illustrasjonsbilde. Foto: Reuters/Dado Ruvic/
annonse
annonse

I går skrev Resett om drapstrusselen rettet mot Listhaug på Facebook.

– På tide at en fremmedkriger setter en kule i panna på den onde, kristne f***a der. Håper hun blir gjengvoldtatt så inn i helvete, skrev en Facebook-bruker under Listhaugs bilde.

Drapstrusselen er enda ikke blitt plukket opp av den etablerte pressen selv om den er blitt delt over 8000 ganger på Facebook.

annonse

Nå har Resett kommet over en ny kommentar der en motstander formulerer seg med ønske om at Listhaug skal dø. Ut fra ordlyden er det noe uklart om det er drap eller selvmord det oppfordres til. Resett kjenner identiteten til vedkommende. Han er journalist i en avis i en av de nordlige fylkene.

– Hva med å stramme inn en løkke rundt halsen din i stedet Listhaug, skriver Facebook-brukeren. Kommentaren er likt av mange.

Hetsen mot Listhaug florerer og er til tider ute av kontroll i kommentarfelt både hos norske aviser og på sosiale medier.

annonse

Venstresiden eller politiske kommentatorer har ennå ikke hatt noe fokus på truslene og hetsen mot Listhaug. I forrige uke var det en storm i de etablerte mediene mot Resetts kommentarfelt hvor uttrykket «hettemåke» under en artikkel om Sumaya Jirde Ali førte til fordømmelse fra statsminister Erna Solberg og i en rekke norske aviser. Årsaken til den doble standarden er ikke kjent.

Resett jobber med å innhente en kommentar fra vedkommende og vil foreløpig ikke ut med identiteten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon