Illustrasjonsbilde. Foto: Reuters/Dado Ruvic/
annonse

I går skrev Resett om drapstrusselen rettet mot Listhaug på Facebook.

annonse
annonse

– På tide at en fremmedkriger setter en kule i panna på den onde, kristne f***a der. Håper hun blir gjengvoldtatt så inn i helvete, skrev en Facebook-bruker under Listhaugs bilde.

annonse

Drapstrusselen er enda ikke blitt plukket opp av den etablerte pressen selv om den er blitt delt over 8000 ganger på Facebook.

Nå har Resett kommet over en ny kommentar der en motstander formulerer seg med ønske om at Listhaug skal dø. Ut fra ordlyden er det noe uklart om det er drap eller selvmord det oppfordres til. Resett kjenner identiteten til vedkommende. Han er journalist i en avis i en av de nordlige fylkene.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

– Hva med å stramme inn en løkke rundt halsen din i stedet Listhaug, skriver Facebook-brukeren. Kommentaren er likt av mange.

Hetsen mot Listhaug florerer og er til tider ute av kontroll i kommentarfelt både hos norske aviser og på sosiale medier.

Venstresiden eller politiske kommentatorer har ennå ikke hatt noe fokus på truslene og hetsen mot Listhaug. I forrige uke var det en storm i de etablerte mediene mot Resetts kommentarfelt hvor uttrykket «hettemåke» under en artikkel om Sumaya Jirde Ali førte til fordømmelse fra statsminister Erna Solberg og i en rekke norske aviser. Årsaken til den doble standarden er ikke kjent.

Resett jobber med å innhente en kommentar fra vedkommende og vil foreløpig ikke ut med identiteten.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.