Løvebakken med Stortinget. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Torsdag ettermiddag tikker det inn melding hos meg. Spørsmålet kommer fra en frustrert ung dame. Hun lurer på om det finnes en demonstrasjon noe sted. Hun var nemlig lei av den uverdige behandlingen av Sylvi, og hvordan media nærmest driver heksejakt. I den anledning skrev jeg en tekst som jeg ikke våget å publisere før fredag midt på dagen. Der oppfordrer jeg mine Facebook-venner til å vise sin støtte ved å sende inn blomster til Sylvi.

Oppfordringen blir godt tatt imot, og det tikker inn meldinger fra ulike mennesker, med ulike yrker, kjønn, religiøse tilknytninger, etnisitet og politisk ståsted. Alle har de en ting til felles, de er også lei av den uverdige behandlingen av Sylvi. De vil være med å vise sin støtte. Pr. dags dato er oppfordringen delt 417 ganger, likt 1400 ganger og har over 200 kommentarer.

Med andre ord har min oppfordring nådd langt flere enn for eksempel gruppen «Slå ring rundt Norge». Dette av normale mennesker med gode intensjoner, mange av dem stemmer ikke FrP engang, mange av dem er ikke politisk aktive og mange av dem har aldri gått inn på de gruppene media forsøker å vise fram som Sylvis støttespillere. Faktisk så er det overleger, barnehageassistenter, jordmødre, hjemmeværende, advokater, eiendomsmeglere, studenter, og en rekke yrker samlet her. Ingen av dem ville tenkt at de bidro til noe som kunne tolkes som rasistisk.

annonse

Så har vi kommet til lørdagsmorgen, meldingene fortsetter å tikke inn, men denne gangen er de litt annerledes. Her informerer flere om at deres solidaritet har blitt tolket helt feil. Faktisk så feil at flere av dem opplever å bli kalt rasister av flere politikere, blant annet i tweeten til Inga Marie og utbruddet til Eskil Pedersen. Utøya-overlevende gråter og det er helt kaos. Nazisme, og høyreekstreme er det vår støtte er redusert til. Avisene har store overskrifter. De vet hva de gjør, de vet hvem de treffer. De undergraver den enorme støtten Listhaug har blant folket.

Jeg blir med!

Så kommer invitasjon som jeg takket ja til. Jeg blir spurt om jeg kan holde appell, jeg takker ja og forbereder meg. Så kommer beskyldningene. Dette blir en nazidemonstrasjon, her samles liksom innvandrerkritiske og muslimhatere. Men initiativtakeren er en eldre hyggelig dame med gode intensjoner. Hun vil bare vise at hun støtter Sylvi, hun er da ikke rasist? Hun har ikke engang tenkt at hun kan bli stemplet. Så sier hun det som overbeviser meg, så jeg setter meg ned og skriver min appell «Jeg syns behandlingen av Sylvi er grusom, jeg vil bare ha en rolig demonstrasjon»

annonse

Jeg blir med av flere grunner. Jeg setter demokratiet høyest. Tanken på offentlig gapestokk med hetsekampanjer er for meg forkastelig. Jeg blir med fordi jeg mener at opposisjonen nå har vist dårlig dømmekraft og trenger å se at vi folket kan reagere. Jeg blir også med for å vise at selv en mørkhudet kvinne, og med muslimsk bakgrunn, støtter Sylvi. Ikke bare fordi hun er en god politiker, men fordi jeg er lei av den flokkmentaliteten mange henger seg på.

Så folkens, la ikke rasismeanklager, hersketeknikker eller frykt holde dere igjen. Møt opp foran Stortinget søndag 18. mars klokken 1500 og lytt til noen fine appeller. Bli med på en fredelig demonstrasjon som kun handler om å vise Sylvi Listhaug at det finnes mange her i landet som støtter henne.

(Informasjon om arrangementet finner du på Facebook.)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon