OSLO 20151021. Oslos nye byregjering Inga Marte Thorkildsen (SV) lover at både barn og eldre skal bli hørt med henne som byråd for eldre, helse og sosiale tjenester i Oslo. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

I går mottok Sylvi Listhaug hundrevis av blomsterbuketter etter at en kampanje startet på Facebook.

Blomsterhavet har fått byrådsmedlem i Oslo, Inga Marte Thorkildsen (SV), til å se rødt – en farge som er nærliggende for venstresiden. SV-politikeren langer ut mot Listhaug i en ny Twitter-melding og sier de som sendte blomster til justisministeren er rasister.

– Hadde jeg vært Listhaug, hadde jeg rødmet av skam. Hun: Takker for støtten fra rasistene, står det i Twitter-meldingen som enda ikke er fjernet. 

annonse

 

Thorkildsen var fra 23. mars 2012 barne-, familie-, likestillings- og inkluderingsminister i Jens Stoltenbergs andre regjering frem til regjeringsskiftet etter Stortingsvalget i 2013.

Spørsmålet er om Thorkildsen her beveger seg på kanten av loven med å stigmatisere en hel gruppe mennesker som rasister. For kulturkampen som nå pågår handler vel nesten om ulike «livssyn». Ja, så mye betyr vel nesten Sylvi Listhaug etter hvert for folk.

annonse

Vi minner derfor Inga Marte Thorkildsen om Straffeloven:

  • §185: Hatefulle ytringer

Med bot eller fengsel inntil 3 år straffes den som forsettlig eller grovt uaktsomt offentlig setter frem en diskriminerende eller hatefull ytring. Som ytring regnes også bruk av symboler. Den som i andres nærvær forsettlig eller grovt uaktsomt fremsetter en slik ytring overfor en som rammes av denne, jf. annet ledd, straffes med bot eller fengsel inntil 1 år.

Med diskriminerende eller hatefull ytring menes det å true eller forhåne noen, eller fremme hat, forfølgelse eller ringeakt overfor noen på grunn av deres

  1. hudfarge eller nasjonale eller etniske opprinnelse
  2. religion eller livssyn
  3. homofile orientering
  4. nedsatte funksjonsevne

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon