OSLO 20151021. Oslos nye byregjering Inga Marte Thorkildsen (SV) lover at både barn og eldre skal bli hørt med henne som byråd for eldre, helse og sosiale tjenester i Oslo. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 • 8.7K
 •  
 •  

I går mottok Sylvi Listhaug hundrevis av blomsterbuketter etter at en kampanje startet på Facebook.

Blomsterhavet har fått byrådsmedlem i Oslo, Inga Marte Thorkildsen (SV), til å se rødt – en farge som er nærliggende for venstresiden. SV-politikeren langer ut mot Listhaug i en ny Twitter-melding og sier de som sendte blomster til justisministeren er rasister.

– Hadde jeg vært Listhaug, hadde jeg rødmet av skam. Hun: Takker for støtten fra rasistene, står det i Twitter-meldingen som enda ikke er fjernet. 

 

Thorkildsen var fra 23. mars 2012 barne-, familie-, likestillings- og inkluderingsminister i Jens Stoltenbergs andre regjering frem til regjeringsskiftet etter Stortingsvalget i 2013.

Spørsmålet er om Thorkildsen her beveger seg på kanten av loven med å stigmatisere en hel gruppe mennesker som rasister. For kulturkampen som nå pågår handler vel nesten om ulike «livssyn». Ja, så mye betyr vel nesten Sylvi Listhaug etter hvert for folk.

Vi minner derfor Inga Marte Thorkildsen om Straffeloven:

 • §185: Hatefulle ytringer

Med bot eller fengsel inntil 3 år straffes den som forsettlig eller grovt uaktsomt offentlig setter frem en diskriminerende eller hatefull ytring. Som ytring regnes også bruk av symboler. Den som i andres nærvær forsettlig eller grovt uaktsomt fremsetter en slik ytring overfor en som rammes av denne, jf. annet ledd, straffes med bot eller fengsel inntil 1 år.

Med diskriminerende eller hatefull ytring menes det å true eller forhåne noen, eller fremme hat, forfølgelse eller ringeakt overfor noen på grunn av deres

 1. hudfarge eller nasjonale eller etniske opprinnelse
 2. religion eller livssyn
 3. homofile orientering
 4. nedsatte funksjonsevne

 

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 8.7K
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]