Oslo 20150224. Statsminister Erna Solberg (H) (midt i bildet) stiller opp på en "selfie" sammen med representanter for muslimsk ungdom i Islamic Cultural Centre sin moské ved Tøyenbekken i Oslo tirsdag kveld. Leder for Islamsk Råd Mehtab Afsar tv for Solberg. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse
annonse

Nå som vi er forbi vår tids mest absurde situasjon som nesten skapte regjeringskrise. Kan vi gå tilbake til de tradisjonelle, vanlige og kjedelige problemene? For det er nemlig slik at Holmlia fortsatt sliter, til tross for at en viss lærer mente at det var Sylvi Listhaug som skapte frykten og uroen.

Vi har fortsatt sterk sosial kontroll innad innvandrermiljøene, det er fortsatt barn på koranskoler og jenter bak mentalefengsler de neppe kommer seg ut av uten sterke konsekvenser. Noen ender opp uten familien, andre blir utestengt fra hele miljøet og den siste kategorien blir drept. Det heter æresdrap, det har skjedd og det kommer til å skje med mindre vi går i bunns i problemet og siler ut de verdiene som er i strid med de gode norske verdiene.

Akkurat nå planlegger noen misfornøyde foreldre tvangsekteskap og frihetsberøvelse av sitt barn fordi barna har blitt for norske, og akkurat nå sitter det jenter på benken i norske skoler og observerer sine etniske norske venninner svømme, mens de selv ikke får lov. Det er faktisk slik at det fins barn og ungdomsskoler som praktiserer kjønnssegregering i likestilte Norge.

annonse

Skolene gir etter for islamsk press

Jeg har snakket med to slike skoler og begrunnelsen er slående. Ikke overraskende, men likevel slående. Foreldrene nekter å sende barna sine til skolen dersom det ikke blir praktisert kjønnssegregering, og dette bøyer rektorer og læreren seg for. De aksepterer foreldrenes premisser og kaster norsk likestilling, likeverd og like muligheter ut av vinduet. Frihet, hva er det når du ikke engang kan ha svømming med jevnaldrende fordi dine foreldre velger å ta med sine drømmer om sharia til et fritt land?

Og jeg har stilt disse skolene følgende spørsmål. Er ikke dette omsorgssvikt? Og blir barnevernet koblet inn?

Svaret er igjen ikke overraskende, men et hardt og brutalt overgrep mot likestilling og likeverdet vi så inderlig setter pris på i Norge. Disse etatene blir ikke blandet inn fordi skolene frykter at barna slutter å dukke opp på skolen. Muslimske foreldre har med andre ord balletak på norske skoler. Skolene svikter barna som trenger hjelp og støtte og spiller på lag med foreldrene. Dette gjelder spesielt jentene som ønsker å gå uten hijab, men som ikke kan det fordi de lever under sterk kontroll. Det er andre hijabister på skolen som informerer foreldre og passer på at disse jentene ikke trer ut av den «ærbare jenta» boksen de ufrivillig er plassert inn i.

annonse

Med skolen i spissen blir denne kontrollen opprettholdt og jentene står i det alene. Noen vil protestere og påstå at jeg igjen generaliserer, men da håper jeg at de kan motbevise meg ved legge fram bevis for at andre religioner enn islam som legger så stor press på sine barn i Norge når det gjelder seksualitet, klesvalg, ekteskap og moral.

Æreskulturen i Norge er sterkt knyttet til seksualiteten til jentene, og ved å kontrollere jentene holder mor og far æren i behold. Med andre ord har jenta mye makt, men likevel ingen makt. Hun er bare et middel som blir brukt for å utøve sin (u)kultur og religion. Dette gjelder selvsagt ikke alle, men en god del.

Det er den tause minoriteten som engasjerer og motiverer meg. Det er den gruppen jeg vil snakke for når de selv ikke kan snakke høyt om dette.

Spiser du gris?

En annen måte foreldrene kontrollerer skole og barnehagesystemet på, er dette med mat. Å spise gris er forbundet med stort stigma og skam, og her ligger det potensielt mye mobbing og trakassering dersom noen barn blir mistenkt for å spise gris. Kontrollen begynner allerede i barnehagen der barna spør hverandre om det er gris i deres mat. Og selvsagt bøyer de ansatte seg for denne indoktrineringen og lager dobbelt opp med mat for å unngå å krenke noen.
Noen barn blir i verste fall holdt vekk fra bursdager og turer fordi foreldrene ikke kan kontrollere hva de kan spise på tur eller hos andre. De vil jo ikke ha tillit til vantro og deres skitne vaner. Gud forby om barn som er født og oppvokst her lettet litt på trykket og smakte på en 17 mai pølse eller gele på bursdager. Gele inneholder jo gelatin og det er svinefett, noe som ikke er akkurat betraktet som halal.

Denne kontrollen over jentenes seksualitet og kropp strekker seg lenger enn bare svømming og hijab. Den er også synlig på sommeren når de fleste nordmenn tar fram kortbuksene og singlet med kanskje sokker i sandalene. Jeg vet ikke om det fins mer trist syn enn en liten jentene med mørk lang hijab som grenser til nikab i solvarmen, mens broren nyter D-vitamin tilskuddet han får gratis fra sola mens han går i kortbukser og singlet.

Her ser vi gjerne eksemplifisert kjønnsdiskriminering som majoritetssamfunnet velger å akseptere. For en skam, for et tap for samfunnet at vi aksepterer at jenter i dette landet lærer at de er mindre verdt enn gutter. Det er i sterk kontrast til dagens regjering med tre kvinnelige forbilder. Det er i det hele tatt i sterk kontrast med det vi har kjempet for i mange år.

Jeg kaller dette innlegget islamsk balletak på norske verdier fordi likestilling, likeverd og like muligheter er viktige aspekter av norske verdier. I likhet med ytringsfrihet, frihet til å bestemme over egen kropp og seksualitet og retten til å være fri fra indoktrinering.

Men ved å late som at disse utfordringene ikke fins gir vi foreldrene en stor hjelp med å spytte på norske verdier. Vi tilrettelegger for at det stadig blir økende sterk sosial kontroll og parallellsamfunn. Vi legger oss flate for en religion når vi i realiteten har blitt kvitt en religion. Noen kaller det å ta hensyn til andres tro, jeg kaller det total mangel på ryggrad.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon