Politimannen Arnaud Beltrame ble drept av fransk-marokkanske Radouan Lakdim etter å ha byttet plass med en kvinne under gisseldramaet i Trèbes. Han feires som en helt i Frankrike. Foto: Emilio Morenatti/ AP/ NTB scanpix
annonse
annonse

En fransk politiker er arrestert etter å ha publisert en tweet hvor han tilsynelatende gleder seg over drapet på en politimann under gisseldramaet i Trèbes. 

« Hver gang en politimann blir skutt, tenker jeg på min venn Rémi Fraisse», skrev den venstreradikale politikeren Stéphane Poussier på en tweet søndag. Fraisse var en miljøaktivist som ble drept av en sjokkgranat under en protest i 2014. Poussier skrev videre: «Og denne gangen var det en oberst, flott! I tillegg betyr dette én mindre stemme til Macron».

Tweeten sees på som en referanse til gisseldramaet i Trèbes fredag, hvor politimannen, oberstløytnant Arnaud Beltrame ble drept etter å ha byttet plass med et gissel. Søndag ble Poussier pågrepet, siktet for å rettferdiggjøre terrorhandlinger.

annonse

Frankrikes president, Emmanuel Macron, har erklært at Beltrame døde som en helt. Poussier risikerer opp til sju års fengsel. I tillegg har hans eget parti, La France Insoumise, tatt avstand fra uttalelsene hans.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon