Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Arbeiderpartiets nestleder har i Aftenpostens papirutgave palmesøndag en stort oppslått kronikk med følgende overskrift: ”Det er en misforståelse at norsk politisk debatt må være anstendig. Det må den ikke.” Undertittelen er: ”Når sannheten dør”.

Ved et par gangers gjennomlesning av Tajiks artikkel er det vanskelig å tolke henne på annen måte enn at den er en legitimering av Støres ytring: ”Listhaug nører bevisst og kalkulert opp under hatet som tok så mange liv på Utøya”. Til Støres ytring er å kommentere at han tydeligvis må ha direkte tilgang til Listhaugs hode og dermed tanker. Det er imponerende!

Selv Rossavik, i sin artikkel om salg av bruktbiler og brødristere dagen før, mener nå at Støres ytring var drøy, men Rossavik forsøker å forklare det med at han føler Støre er en mer tillitvekkende person. Hans artikkel var egentlig en anklage mot seg selv og øvrige hovedstrømsmedier for ikke å ha kritisert Støres ytring tidligere. Det er grunn til å gratulere med nyervervet selvinnsikt! Kan han ha lest artikler på sitt eget brunbeisede Resett?

annonse

Tajik skriver videre i sin artikkel:
“Vi er alle frie til å ha våre egne meninger. Men prøver vi å ha våre egne sannheter, der alternative fakta gjelder, der parallelle univers blir dyrket, da må vi bli konfrontert – og helst så heftig at det rister i hele huset. Det var dét som skjedde med Listhaug.”

Hevder Tajik med dette at Listhaug representerer/dyrker parallelle univers? I så fall bør hun skrive eksplisitt hva dette parallelle universet er. Det fremstår som om hun mener at Listhaug og regjeringspartiet FrP representerer det høyreekstreme miljøets konspirasjonsteorier som skildres i Tajiks artikkel. I alle fall ser det ut til at det er dette inntrykket som forsøkes festet som sannhet.

Dette er i så fall en alvorlig beskyldning. Det ser ut til å være det maktarrogante Arbeiderpartiet har mest å svare for i forhold til sannhet som dør. Fake news blir ikke noe mindre fake selv om de fremføres i Aftenposten, der Therese Sollien er en av de få som ser ut til å bruke innsiden av hodet før hun setter noe på trykk.

annonse

Det er heldigvis ikke Arbeiderpartiet som har enerett til å definere hva som er sannhet og faktum i kongeriket Norge. Det kan man for eksempel nesten unisont lese ut av kommentarene under Tajiks artikkel på nettet. Folk flest begynner å gjennomskue at meningskeiseren ikke har klær på seg. Har Arbeiderpartiet en egen politikk som de snart har tenkt å bringe til torgs, med unntak av Acer, der de heller ikke oppdaget at folk kan tenke selv?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon