En lekeplass utenfor et barnesenter i Rotherham i Nord-England, 6. oktober, 2014. En etterforskning avslørte i august 2014 at minst 1400 mindreårige ble seksuelt misbrukte i byen av «grooming gangs», over en 16-årsperiode. AFP PHOTO / OLI SCARFF

Flere enn hundre mennesker marsjerte fredag i Telford, Storbritannia og krevde at myndighetene agerer mot de voldtektsgjengene som herjer landet. Resett har tidligere kunnet rapportere at om lag 1000 jenter i den lille byen skal ha blitt utsatt. Overgrepene skal ha pågått i rundt 40 år.

annonse

Demonstrasjonen ble initiert av Democratic Football Lads Alliance som ønsker en full offentlig gjennomgang av mishandlingen. Demonstrantene ble møtt av rundt 40 mennesker som hadde møtt opp til motdemonstrasjon. De mener at demonstrasjonen mot «grooming» var fordomsfull.
Politiet og mediene i landet har blitt kraftig kritisert for å ha unnlatt å granske sakene, på grunn av politisk korrekthet.

Demonstrantene mot voldtektsgjengene hold plakater med slagord som «En stemme på Labour er en stemme på voldtekt», «Politiets inaktivitet er virkelighet», og lignende. De beskrev også voldtektsmennene som rasister.

UKIPs EU-parlamentsmedlem Bill Etheridge holdt også en appell under demoen. Han var stolt over å kunne støtte demonstrantene, sa han.

– Dette handler om å stå for det som er riktig, sa Etheridge.

Men motdemonstrantene derimot hevder at det kun handler om et «kynisk forsøk» på å fremme Democratic Football Lads Alliances politiske budskap.

– Alle ofre for seksuell utnyttelse fortjener rettferdighet uansett sosial eller etnisk bakgrunn, sier Andy Brown fra United Against Fascism.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.