Foto: Privat skjermbilde
Del saken
 • 1.2K
 •  
 •  
 •  
 •  

I februar og mars viste statistikk at det er flere drap i London enn i New York, og siden nyttår har hele 55 personer blitt drept i den engelske hovedstaden.

Økningen i antall drap i London kommer på toppen av statistikker over voldtekter, ran og vold hvor London allerede har forbigått New York.

Avisen Telegraph melder at antall anmeldte voldtekter i London er tre ganger så mange som i New York.

På Dagsrevyen 21 torsdag kveld fikk NRKs London-korrespondent Øyvind Nyborg sjansen til å informere det norske folk hvorfor denne utvikling har skutt i været.

– Årsaken finner vi i gjengkriminalitet. Det er mange unge menn som tror at salg av narkotika er raske penger og en fin bil. Det blir spekulert i at voldsfilmer på Youtube spiller inn og er med på å inspirere denne voldsbølgen vi har sett i den siste tiden, fortalte NRK-journalisten.

I oktober 2017 reagerte Donald Trump på den rapporterte økningen i kriminalitet i Storbritannia og knyttet den i en tweet til spredningen av radikal islam og derfor innvandring.

Søker man på google, er det imidlertid vanskelig å finne artikler i MSM i Storbritannia som knytter immigrasjon og økt kriminalitet sammen. Slik sett minner situasjonen om den som har vært gjeldende spesielt i Sverige, men også i Norge.

Man må til avisen Express hvor det i 2016 ble rapportert at halvparten av draps- og voldtektsmistenkte i deler av England var personer med innvandrerbakgrunn.

NRK har nettopp rapportert om økt gjengdannelse og kriminalitet i Oslo. En rektor ved Romsås skole har ropt varsku og identifisert at medlemmene i disse gjengene har innvandrerbakgrunn. Også Resett har skrevet om slike utviklingstrekk tidligere.

Innvandringen har også vært sterkt økende i Storbritannia. Ca. halvparten av befolkningen i London har nå innvandrerbakgrunn.

At utviklingen av parallellsamfunn, kulturforskjeller og etniske og religiøse motsetninger (eventuelt) skulle ha noe å si for kriminalitetsutviklingen i Storbritannia ble ikke kommentert på NRK. Den «årsaken» man derimot fant det verdt å opplyse seerne om var sosiale medier, som Youtube.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.2K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]