I januar lå de snø på sanddynene i Sahara. Foto: Hamouda Ben Jerad/via REUTERS
annonse
annonse

Denne vinteren har vært et mareritt for klimaevangelistene: Real kald vinter her hjemme, snø i Sahara, snø i Marokko for første gang på 53 år, minus 50 i Nord-Amerika, Niagara som frøs til is, minus 60 i Russland…

Vi går inn i det 23. år uten temperaturstigning. Havnivået skulle stige, men Operaen i Oslo ligger trygt og Nederland har ikke forsterket dikene. Befolkningen på Stillehavsøyer er stigende og ingen klimaflyktninger….

I Antarktis, med 90 % av all is i verden, er mengden is over snittet for 1978-2010, selv om vulkaner under isen i vest gir noe smelting.

annonse

Det blir helt patetisk og komisk når våre folkevalgte skal redde klima ved å øke engangsavgiften på diesel og bensinbiler. Det er ca. 1,5 milliarder biler i verden og Norges bilpark er mikroskopisk. I utlandet er el-biler like sjeldent som hestehov i jula, og India og Kina har varslet at 2500 kullkraftverk vil bli bygget uansett Parisavtalen.

Grunnleggende vil klimaet fortsette som før. Menneskeskapt CO2 utgjør beskjedne 3,2 %, mens naturen selv ser storprodusent med 96,8% CO2 bidrag.

Geohistorien i tidligere tider viser skyhøye CO2 verdier samtidig med ekstrem kulde, ekstemvær langt hyppigere og verre uten nærvær av menneskelig aktivitet, biler og industri.

annonse

Det hadde vært mer realt av norske folkevalgte å innrømme at de hater bilisme som pesten. Ja, uten å blande inn klima som alibi. Det blir ren symbolpolitikk uten målbar og merkbar virkning på jordas klima i evig forandring.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon