Oslo 20180216. Norsk Hydro og adm. dir. Svein Richard Brandtzæg legger frem kvartalsresultat for fjerde kvartal 2017. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
annonse
annonse

Reduksjonen tilsvarer 230.000 tonn årlig og er et resultat av at aluminaraffineriet Alunorte ikke kan levere mer enn 50 prosent av Albras’ aluminabehov, etter at Alunorte ble pålagt kutt i produksjonen.

Hydro eier 51 prosent av Albras, de resterende 49 prosent eies av Nippon Amazon Aluminium Co. Ltd.

Beslutningen om nedstengning ble tatt tirsdag, og prosessen for å redusere produksjonen vil bli igangsatt innen kort tid. Albras kjøper all sitt alumina fra Alunorte.

annonse

Albras har satt seg som mål å gjenoppta produksjonen når Alunorte gjenopptar full produksjon.

– Vår største bekymring er våre ansatte, samt kunder som vil bli påvirket av denne beslutningen. Vi vil fortsette vår dialog med fagforeningene for å evaluere hvilken effekt dette får for de ansatte, sier styreleder i Albras, Einar Glomnes, i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Albras ligger i Barcarena i delstaten Pará ved siden av aluminaraffineriet Alunorte, og har en årlig kapasitet på 460.000 tonn aluminium.

NTB

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon