Del saken
  • 190
  •  
  •  

General Valerij Gerasimov, sjefen for den russiske generalstaben, sa 13. mars at terrorister i Øst-Ghouta forberedte et stor skal provokasjon ved å iscenesette et kjemisk angrep mot sivile syrere. For dette formålet hadde det blitt samlet mengder av barn, kvinner og eldre til flere områder av Øst Ghouta. Disse skulle angivelig fremstå som ofre for kjemisk angrep.

Jihadister i Øst Ghouta

Flere militante jihadist grupperinger har siden 2011 kjempet mot syriske regjeringsstyrker i Syria. Islamistene har tatt kontroll over syriske kristne samfunn, terrorisert og drept sivile.

De mest dominerende og brutale har vært ISIL/IS/Daesh , Al-Nusra, al-Qaida, Shabab al-Sunnah m. fl. Syriske kristne sier at også FSA – Free Syrian Army – er i samme kategori.

Store jihadistavdelinger har hatt kontroll over områder i Øst- Ghouta, en enklave utenfor Damaskus (jf. video fra kl. 1:35). Herfra har de sendt granater inn over Damaskus.  Det er meldt om mange drepte syrere fra denne beskytningen.

Syriske regjeringsstyrker har de siste månene vært på offensiven, og det ble tidlig i mars regnet som sannsynlig at de ville vinne full kontroll over Øst-Ghouta.

Advarsel om fare for et iscenesatt gassangrep

Valerij Gerasimov, sjefen for den russiske generalstaben, sa 13. mars at terrorister i Øst-Ghouta forberedte et stor skal provokasjon; å iscenesette et kjemisk angrep mot sivile syrere for deretter å anklage president Assad for dette.

– Det hadde blitt samlet mengder av barn, kvinner og eldre til flere områder av Øst Ghouta. Disse skulle angivelig fremstå som ofre for kjemisk angrep. De hvite hjelmene er på stedet sammen med medieprodusenter med utstyr for satellitt video overføring.

Konsekvenser ved et eventuelt vestlig angrep

Gerasimov sa videre at;

– som et mottiltak, planlegger Washington å utføre et missilangrep. Det er russiske militære rådgivere, representanter fra den russiske opposisjonens samlingssenter, russisk militærpoliti i Damaskus. Dersom det oppstår trusler mot russiske tjenestemenn, vil det russiske forsvaret treffe mottiltak både mot missilene og plattformene som fører dem.

Innslaget ble oversatt og formidlet av Russian Insight, som omtaler seg som en uavhengig Youtube-kanal uten bindinger til noen regjering, organisasjon eller selskap.

Skripal saken

13. mars var for øvrig også den dagen da Theresa May May gikk til Underhuset med en pakke tiltak mot Russland og blant annet tviste 23 russiske diplomater med begrunnelse i at Russland stod bak et giftangrep i Salisbury.mot den tidligere dobbeltagenten Sergei Skripal og hans datter Yulia Skripal.

Saken behandlet i FNs Sikkerhetsråd (UNSC) samme dag. Nebenzia sa blant at britene ikke hadde fulgt internasjonale prosedyrer ved observert bruk av kjemiske våpen, og ikke (på det tidspunktet) hadde involverte internasjonale eksperter i Haag.

Britene har ennå ikke fremlagt bevis for at den russiske ledelsen stod bak giftangrepene i Salisbury.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  • 190
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]