Skjermdump fra Dagsrevyen.

Kringkastingsrådet har mottatt over 40 klager på et halvt døgn etter at Dagsrevyens Nina Owing omtalte den 17 år gamle gutten, som hadde sex med Trine Skei Grande på en åker i 2008, som en «mann».

annonse

For to dager siden kunne Resett fortelle at innslaget førte til at tidligere NRK-journalist Pernille Dahl Johnsen gikk hardt ut mot tidligere kolleger i et innlegg på Facebook.

– Dette er å tilsløre realiteten i hendelsene: Han var ingen ”mann”, men en mindreårig ungdom, og det hyggelige uttrykket ”var sammen med” er neppe en sannferdig beskrivelse av maktasymmetrien det innebar at en 38 år gammel, mektig stortingsrepresentant, lærer og nestleder i partiet Venstre gjennomførte samleie på en full 17-åring, skriver hun på Facebook.

Johnsen skriver videre at gutten i 10 år var villig til å beskytte Grandes rennommé, ved å bære byrden på sin unge rygg og at NRK burde vist han respekt.

Hun oppfordrer nå alle sine følgere om å sende inn klage til NRK.

annonse
annonse

Kringkastingsrådet ønsker imidlertid ikke ta selvkritikk for at de hadde omtalt den 17 år gamle gutten som en «voksen mann», men at de kunne kalt han ungdom.

I et intervju med avisen journalisten mener redaktør Marius Tetlie for faglinja i NRK at det er opp til seerne å bedømme hva den 17 år gamle gutten er.

– Vi kunne ikke brukt begrepet barn, samtidig ser vi at vi ikke var helt presise med å kalle ham voksen. Vi kunne ha kalt ham ungdom, sier Tetlie til avisen.

Tetlie understreket overfor journalisten at NRK opplyste at den involverte parten var 17 år og at det er opp til det norske folk å bedømme om han er en voksen mann eller ikke.

– Det var ikke informasjon som ble holdt tilbake, og seerne kunne jo bedømme dette selv.

Om du er misfornøyd med NRK og deres håndtering av Grande-saken, kan du si det her.

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.