Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 • 229
 •  
 •  
 •  
 •  

Ifølge en ny undersøkelse, har 70 prosent av svenske kommuner installert overvåkningskameraer og hyrt inn sikkerhetsvakter, da lærerne opplever at de blir stadig oftere truet av både elever og foreldre. Dette melder SVT.

– Det er krenkende særbehandling, psykisk og fysisk vold. Jeg har en kollega som prøvde å separere to som kranglet, men endte opp med å bli skadet i kneet, og i dag lever han på kortisoninjeksjoner, sier Sabina Bellanius, en lærer ved en skole i Malmø og ombudsmann i lærernes riksforbund i byen.

I en undersøkelse blant 700 lærere fremkommer det at 13 prosent har blitt truet, og ni prosent har blitt utsatt for en eller annen form for fysisk vold

– Det er fryktelig. Det er lærere som ikke vil komme tilbake, og lærere som må fortsette å undervise disse barna, selv om de har blitt utsatt for trusler og vold, sier Bellanius.

En rapport viste dessuten nylig at mer enn halvparten av elevene i noen av Sveriges mest belastede, innvandrertette områder, mislykkes akademisk. De kvalifiserer ikke en gang til å begynne på videregående.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 229
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]