Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
  • 859
  •  
  •  

SP-leder Trygve Slagsvold Vedum truer med å politianmelde tekstmeldingen «Vi har lyst på fitta di» som ble sendt til Liv Signe Navarsete i 2016. Tekstmeldingen er på alle mulige måter verdt å fordømme. Det er nesten flaut å høre at godt voksne menn i norsk toppolitikk sender slike meldinger til en kvinne, og det gjør det ikke stort bedre at det var til en tidligere overordnet.

Men en anmeldelse virker å være blåst helt ut av proporsjoner. Mener Vedum virkelig at politiet skal bruke ressurser på noe slikt? Å etterforske hvem som sendte en fylletekstmelding til en kvinne i toppolitikken som selv var temmelig røff og vulgær overfor andre mennesker? Navarsete er vel kjent for sitt temperament og for å ha skjelt ut så vel velgere som unge medlemmer i eget parti.

Som parodisk kontrast til denne varslede anmeldelsen står så den totale medie- og for øvrig politiske tausheten rundt Venstre-leder Trine Skei Grandes uinviterte beføling av kjønnsorganene til flere yngre menn, inkludert en 17-åring under et bryllup hos en av de mulige tekstmelderne i 2008. Resett vet også at Grande har gjort det samme ved minst en annen anledning. Ingen har så vidt oss bekjent så langt tatt til orde for å anmelde Trine Skei Grande.

Men vi presenterer her tre aktuelle paragrafer i Straffeloven, som de som har lest beskrivelsene vi har gitt av bryllupet kan vurdere på selvstendig grunnlag om kan være av relevans.

Dette i fravær av at saken tas tak i og beklages fra Trine Skei Grande selv, partiet Venstre eller statsminister Erna Solberg.

Rettsvesenet bør ikke belemres med saker som kan avklares på annet vis, men noen ganger er det kanskje nødvendig å bringe inn politiet.

Straffeloven

§ 295. Misbruk av overmaktsforhold og lignende

Med fengsel inntil 6 år straffes den som skaffer seg eller en annen seksuell omgang, eller får noen til å utføre handlinger som svarer til seksuell omgang med seg selv ved

(…)

c) å utnytte en person under 18 i en særlig sårbar livssituasjon

§ 297. Seksuell handling uten samtykke

Med bot eller fengsel inntil 1 år straffes den som foretar seksuell handling med noen som ikke har samtykket i det.

§ 298. Seksuelt krenkende atferd offentlig eller uten samtykke

Med bot eller fengsel inntil 1 år straffes den som i ord eller handling utviser seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd

a) på offentlig sted, eller

b) i nærvær av eller overfor noen som ikke har samtykket i det

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  • 859
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]