Illustrasjonsbilde. Foto: REUTERS/Omar Sobhani
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ni politifolk ble drept og fire ble såret i to angrep mot veisperringer i Jighatoo-distriktet i Ghazni-provinsen sørøst i Afghanistan tirsdag, opplyser Mohammad Arif Rahmani.

Rahmini sitter i provinsrådet og kritiserer regjeringsstyrker i området for ikke å ha kommet politifolkene til unnsetning.

– Stridsvogner fra den afghanske hæren befant seg i dalen, men rykket ikke inn, sier han.

Ti politimenn ble også drept i et angrep mot en veisperring i Bala Buluk-distriktet i Farah-provinsen sørvest i landet, og to andre politifolk ble tatt til fange av opprørerne, opplyser to medlemmer av provinsrådet.

Taliban tar via sin talsmann Zabihullah Mujahid på seg ansvaret for angrepene, som er de siste i en lang rekke tilsvarende angrep mot soldater og politifolk.

Mandag ble 17 medlemmer av sikkerhetsstyrkene drept i en serie angrep mot veisperringer i den vestlige Badghis-provinsen. Myndighetene mener Taliban sto bak.

Samtidig steg mandag tallet på døde etter søndagens selvmordsangrep mot et valglokale i Kabul, der hundrevis av mennesker sto i kø for å registrere seg som velgere, til 60. Ytterligere 129 ble såret i angrepet, blant dem et stort antall kvinner og barn, opplyser helsedepartementet i landet. IS sto bak Kabul-angrepet, het det i en melding fra IS’ propagandakanal Amaq.

NTB-DPA

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]