En kvinne sitter på huk foran plakater og blomster til minne for ofrene for bilangrepet i Toronto i Canada mandag. Foto: Nathan Denette / The Canadian Press / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

De fleste av de ti som ble drept i bilangrepet i Toronto, er kvinner, opplyser politiet.

25 år gamle Alek Minassian var ikke en kjenning av politiet før han pløyde inn i en folkemengde i den canadiske byen mandag. Politiet mener angrepet utvilsomt var en bevisst handling, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Størsteparten av de drepte er kvinner mellom 20 og 80 år, sier politiet, som ikke har oppgitt noe tall. Det første offeret som er identifisert, er Anne Marie D’Amico, som jobbet for investeringsfirmaet Invesco. Ifølge en tjenestemann i utenriksdepartementet var to av ofrene sørkoreanere mens en annen var fra Jordan. Ytterligere 14 ble skadd i angrepet.

Det er uklart hvilket motiv Minassian hadde for plutselig å styre varebilen inn i menneskemengden på et fortau fullt av fotgjengere i Toronto mandag ettermiddag. Politiet vektlegger at det ikke er funnet en kobling til terror eller at angrepet utgjør en trussel mot nasjonal sikkerhet.

Ifølge sjefetterforsker Graham Gibson i Toronto delte Minassian flere «kryptiske» meldinger på Facebook kun minutter før han satte seg i bilen. I ett av innleggene hyllet han 22 år gamle Elliot Rodger som drepte seks mennesker og til slutt seg selv California i 2014.

Minassian bodde sammen med faren i Toronto-forstaden Richmond Hill og har vært student ved Seneca College. Medstudenter har beskrevet ham som en sosialt utilpass einstøing. I 2009 uttalte Minassians mor til en lokal avis at sønnen led av Aspergers syndrom, en type autisme, da hun protesterte mot kutt i støtten for mentale helseplager.

Tirsdag ble Minassian siktet for ti overlagte drap og tretten drapsforsøk.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]