annonse
annonse

I går formiddag ble en tenåring skutt i foten utenfor et kjøpesenter på Holmlia i Oslo. Ifølge politiet skal tre personer være mistenkt i saken, men ingen er pågrepet.

Skytingen kommer kun to måneder etter at daværende justisminister Sylvi Listhaug (FrP) var på et folkemøte på Holmlia hvor hun ble buet ut av de fremmøtte. Listhaug har advart lenge om svenske tilstander, spesielt i bydeler i Oslo hvor det er stor andel innvandrere og kriminaliteten er høy.

Etterlyser politiet

Nå som Listhaug ikke lenger er justisminister kan ikke Holmlia-beboere legge skylden på henne. Istedet rettes fokuset på politiet i Oslo.

annonse

Senterpartiets Naz Bhatti var en av de første som til åstedet der 18-åringen ble skutt. Hun forteller i intervju med Dagsavisen om en helte-innsats blant de lokale samtidig som hun sender et stikk til Oslo-politiet.

– Politiet var her. De var synlige i noen dager, og så har vi ikke sett noe mer til dem, sa Naz Bhatti til avisen.

Dette er ikke den første alvorlige voldsepisoden den flerkulturelle byedelen i Oslo har blitt utsatt for. I oktober ifjor ble en 21 år gammel mann skutt. I fjor sommer døde en ung gutt etter vold ved Holmlia skole. Og i starten av februar ble en mann skutt på en parkeringsplass i Ravnåsveien.

Skyldte på Listhaug

Den økende kriminaliteten gjorde at Listhaug advarte mot svenske tilstander i Norge, som til slutt endte med at hun tok opp problemstillingen på et folkemøte på Holmlia. Men der ble hun møtt med buing og kritikk.

Lars Brekke Andersen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Daniel Brekke Andersen (25), lærer ved Holmlia ungdomsskole, var en av de som kritiserte den tidligere justisministeren.

Han fikk nasjonal oppmerksomhet da han uttalte at ungdommen på Holmlia var trygge og den eneste som skapte bekymring og redsel blant de lokale var Sylvi Listhaug.

– De sier de er redde for «hun statsråden som står der og snakker om mennesker som undermennesker, som lavere kaster, og som gjør at jeg og familien føler oss utrygge», sa Andersen til VG for to måneder siden.

I går ble nok en ungdom skutt på Holmlia. Blodsporene er fremdeles synlige etter hendelsen. Problemene er ikke borte. Men det er ingen Listhaug å skylde på denne gang.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon