Canadiere legger ned blomster til minne om ofrene for bilangrepet i Toronto. Ti ble drept og 16 ble skadd. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Politiet i Canada har bekreftet at åtte av de ti som ble påkjørt og drept i Toronto denne uka, var kvinner. Samtidig har politiet funnet ytterligere to sårede.

Totalt ble dermed ti personer drept og 16 personer såret i angrepet, og følgelig vil påtalemyndigheten endre siktelsen mot den antatte gjerningspersonen, 25-årige Alek Minassain.

Tidligere var han siktet for ti tilfeller av drap og 13 tilfeller av drapsforsøk, og nå vil politiet utvide siktelsen slik at den også omfatter de tre siste tilfellene av drapsforsøk.

Politiet i Canada har allerede tidligere sagt at flertallet av ofrene for angrepet var kvinner, og det spekuleres i at motivet for angrepet var kvinnehat.

– Incel-opprøret er allerede i gang, hadde Minassian (25) skrevet på Facebook rett før angrepet

«Incel» er en forkortelse for «involuntary celibate» – et uttrykk som brukes om menn som ufrivillig ikke har et sexliv.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]